Puigdemont insta Espanya a reconèixer la seva immunitat per trepitjar territori espanyol

| |

Primer ple de l’expresident i de l’ex conseller com a eurodiputats, a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg, on es mostren cartells «Free MEP Junqueras»

Comín i Puigdemont ensenyen el cartell que diu "Free MEP Junqueras" durant el seu primer ple com a eurodiputats (Reuters/Vincent Kessler)
Comín i Puigdemont ensenyen el cartell que diu «Free MEP Junqueras» durant el seu primer ple com a eurodiputats (Reuters/Vincent Kessler)

Vuit mesos després de les eleccions europees, Carles Puigdemont i Toni Comín finalment es van asseure dilluns per primera vegada als seus escons al Parlament Europeu. Oriol Junqueras, per la seva banda, no va poder passar després que el Parlament Europeu pronunciés la decisió del Tribunal Suprem i retirés el reconeixement com a eurodiputat

Els dos es van veure somrients, posant-se darrere dels escenaris per als mitjans impresos i saludar els convidats de la sessió, inclosos els presidents de la Generalitat i el Parlament, Quim Torra i Roger Torrent, i l’ex-fiscal presidencial Gonzalo Boye

Alguns eurodiputats es van dirigir a saludar-los, en particular a l’Europhobia britànica Nigel Farage.

Comín i Puigdemont saluden la galeria dels convidats durant la primera sessió plenària com a diputats
Comín i Puigdemont saluden la galeria dels convidats durant la primera sessió plenària com a diputats

Pòsters «Free MEP Junqueras»

El president d’EuroCambra, David Sassoli, va donar la benvinguda als eurodiputats i va explicar que Eurocambra havia pres nota de la decisió del Tribunal Europeu de Justícia i del Tribunal Suprem de Junqueras. Va retirar el diputat republicà el 3 de gener.

Aleshores, diversos eurodiputats, entre ells Puigdemont i Comín, mostraven una pancarta amb la cara de Junqueras i la frase «Free MEP Junqueras» («Llibertat membre del Parlament Europeu de Junqueras).

Sassoli va cridar l’atenció de l’eurodiputat de Vox, Jorge Buxadé, que va voler expressar-se: «Calmeu-vos, no hi ha debat sobre aquest tema».

Els cartells, també impartits per l’eurodiputada republicana Diana Riba i altres membres d’Eurocambra, van durar poc perquè els usuaris d’un quart els havien tret.

Durant la sessió del Parlament Europeu, els membres del PP, Cs i Vox haurien de sol·licitar el tractament ràpid del recurs enviat pel jutge Llarena per aixecar la immunitat de Puigdemont i Comín i que el Parlament va rebre dilluns del Tribunal Suprem. .

Puigdemont i Comín podran intervenir un dia o altre davant dels 751 diputats a la cambra durant una sessió plenària que s’allargarà fins dijous.

De moment, Puigdemont i Comín no s’uniran a cap grup al Parlament Europeu, tot i que han demanat formar part de Els Verds / Aliança Lliure Europea, on hi ha l’esquerra.

ERC anuncia el reconeixement de recursos per a Junqueras

El president d’ERC, que compleix una condemna a la presó de Lledoners, va celebrar des del compte de Twitter l’obertura dels nous diputats i va dir que confiava que «aviat» podran besar-se:

Puigdemont: «Junqueras hauria de ser-hi»

Puigdemont i Comín van arribar al matí a l’Eurocambra després de ser reconeguts com a eurodiputats, arran d’una sentència del Tribunal de Justícia Europeu que els va garantir la immunitat.

L’expresident de la Generalitat va declarar que «si la UE fos realment un espai d’unió, drets i llibertats», el cap del CER, Oriol Junqueras, els acompanyaria «perquè tenen els mateixos drets que nosaltres «.

Puigdemont i Comín arribant al Parlament Europeu
Puigdemont i Comín arribant al Parlament Europeu

Puigdemont i Comin van arribar a la seu de l’Eurocambra a Estrasburg poc abans de les 14 hores, i el primer va parlar als mitjans per a una breu declaració en què també va recordar el líder d’ERC:

«Avui, Oriol Junqueras hauria de ser aquí amb nosaltres, i si la UE fos una unió de drets i llibertats, seria aquí. No se li han respectat les mateixes llibertats que a nosaltres perquè hi ha un estat membre, Espanya, que no respecta les regles que ens hem donat entre tots.»

Diana Riba, Roger Torrent, Toni Comín, Carles Puigdemont i Quim Torra, a les portes del Parlament d'Estrasburg
Diana Riba, Roger Torrent, Toni Comín, Carles Puigdemont i Quim Torra, a les portes del Parlament d’Estrasburg

Demostració d’independència

Al carrer, davant de la seu del Parlament Europeu, també s’esperava una manifestació independentista amb centenars de persones, organitzada per la plataforma d’ompliment d’Estrasburg.

No es tracta només de donar suport als dos nous diputats, sinó també de denunciar l’absència d’Oriol Junqueras.

Diversos líders independentistes empresonats han defensat el mateix.

¡Dividits!. Kiko Hernández i Belén Esteban enfrontats per la polèmica amb Mila Ximénez

Next

Deja un comentario