catalunya
Vaga de taxistes a Barcelona.
Vaga de taxistes a Barcelona
|
Fuente
:
EUROPAPRESS

La vaga de taxis col·lapsa els eixos centrals de Barcelona

Centenars de taxistes s’han dirigit al Parlament després de concentrar-se davant la Conselleria d’Economia

ElPlural
0 |
0
Lun, 21 Ene 2019

Centenars de taxistes de Barcelona han iniciat a primera hora d'aquest dilluns una manifestació cap al Parlament de Catalunya, després de decidir emprendre aquesta marxa durant una concentració davant de la Conselleria d'Economia de la Generalitat.
Els taxistes, abillats amb armilles grogues, tal com van decidir aquest diumenge en assemblea per guanyar visibilitat, han baixat pel carrer Pau Claris fins a Via Laietana, on s'han detingut per fer una altra assemblea.
La marxa s'emmarca en la vaga indefinida i en les protestes que el gremi va iniciar a la Ciutat Comtal divendres passat després de considerar insuficient la regulació sobre el sector dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) que va plantejar el Govern.
Crida a la calma 
La marxa cap al Parlament ha generat tensió entre els taxistes i agents dels Mossos d'Esquadra a les portes del parc de la Ciutadella, davant la intenció de diversos taxistes d'intentar entrar al parc, on es troba el Parlament, i l’oposició dels Mossos per impedir-ho.
Per la seva banda, el portaveu d'Elit Taxi, Tito Álvarez, ha demanat calma als taxistes i ha assegurat que han demanat una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per abordar la regulació de les VTC.
Reunions consecutives
El conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, manté aquest dilluns tres reunions consecutives amb representants del sector del transport, els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i agents econòmics per tractar sobre el conflicte del taxi a Barcelona.
En concret, Calvet ha tingut una primera reunió amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Renfe, Fecav, Tram, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per garantir la mobilitat ciutadana en tant que es perllonga el aturada indefinida de taxistes des del passat divendres.
En una segona trobada, el conseller s'ha reunit amb agents socioeconòmics per informar de la proposta de regulació que la Generalitat està desenvolupant per regular l'activitat de plataformes com Uber i Cabify, en la qual es preveu que els clients dels VTC hagin de precontractar el servei amb una antelació mínima de 15 minuts.
A la sortida d'aquesta reunió, el president del Gremi de Restauració de Barcelona, ​​Pere Chias, ha exposat davant els mitjans que "no es pot aturar l'economia d'una ciutat d'aquesta manera" i ha criticat que els taxistes estiguin ocupant els carrers de Barcelona sense autorització.
"Aquesta ciutat no pot tenir aquesta situació", ha sostingut Chias, i també ha defensat que la Generalitat no pot negociar cap norma amb pressions com una vaga, que ha titllat d'abusiva.
A la tercera reunió, Calvet s'ha vist precisament amb representants de les empreses VTC i la patronal Unauto VTC, per explicar-los també la regulació en la qual està treballant el departament, que preveu desenvolupar a través d'un decret llei i una llei.
Mobilitat complicada
Mentrestant, les protestes de taxistes i vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a Barcelona dificulten la mobilitat aquest dilluns al matí, amb dues de les principals vies de la ciutat tallats al trànsit.
Els taxistes mantenen en la seva quarta jornada de vaga indefinida, el tall parcial de la Gran Via de les Corts Catalanes, on han instal·lat els seus vehicles a la calçada central entre els carrers Entença i Bailèn, segons ha informat la Guàrdia Urbana.
A més, els conductors de VTC s'han concentrat a l'avinguda Diagonal, on han ocupat a primera hora dos carrils de la calçada central en sentit sortida de la ciutat, des de la plaça Francesc Macià al Palau de Pedralbes.
Aquests talls han afectat el recorregut de diverses línies d'autobús: a Gran Via les línies D50, H12, V13, 7, 19, 24, 52, 54 i 62 no paren entre Balmes i el pas de Gràcia en tots dos sentits, ia la Diagonal no paren entre Francesc Macià i Palau Reial les línies 6, 7, 33, 34, 63 i 67.


Multimedia