catalunya
El líder del PSC, Miquel Iceta.
El líder del PSC, Miquel Iceta.
|
Fuente
:
EUROPAPRESS

Iceta avisa els independentistes que el 'no' als PGE "és impossible"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat a Pedro Sánchez "moviments polítics" cap a Catalunya perquè ERC els doni suport

3
Lun, 14 Ene 2019

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit aquest dissabte als partits independentistes que votar 'no' als pressupostos generals de l'Estat (PGE) "és impossible" si volen defensar els interessos dels catalans.
Ho ha dit en l'acte polític de suport al candidat del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, ​​Jaume Collboni, en què ha participat el president del Govern, Pedro Sánchez, la ministra de Polítiques Territorials i Funció Pública, Meritxell Batet, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), en què s'ha pogut veure un vídeo del ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, i al qual han assistit prop de mil persones.
En la seva intervenció, Iceta li ha demanat tant a independentistes com a Cs no entrar en "contradiccions" i reconèixer que el projecte de finances públiques aprovat pel Govern reverteix retallades i beneficiarà molts catalans.
Per la seva part, el president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat aquest dissabte a Pedro Sánchez "moviments polítics" cap a Catalunya perquè ERC doni suport als PGE.
En una entrevista de Rac 1 recollida per Europa Press, Torrent ha assegurat que l'executiu central "ja ha tingut algunes oportunitats per demostrar que efectivament vol posar fi a la repressió" i, segons ell, no s'han concretat.
Ha afegit que el judici a dirigents independentistes del procés sobiranista al Tribunal Suprem (TS) ofereix "un marc concret en el qual definir exactament quins són aquests moviments polítics de fons" del Govern de Sánchez.
I ha assegurat que "no hi haurà un suport als pressupostos fins que es demostri que hi ha una voluntat d'afrontar políticament el conflicte que viu Catalunya".
Torrent ha assegurat que a ERC tots comparteixen que "com no s'han produït aquests moviments", no hi haurà un suport als PGE, i s'ha mostrat convençut que no hi haurà una crisi al Govern. "Tant ERC com el PDeCAT actuaran a l'uníson respecte als PGE", ha subratllat, tot i que ha puntualitzat que cada partit decideix el seu posicionament.
Sobre els pressupostos de la Generalitat, ha recordat que "són molt importants des del punt de vista social", amb mesures relacionades amb l'Estat del benestar.
En relació al judici al TS, ha desitjat que no condemnin als líders del procés sobiranista perquè el contrari significaria que "es consolida el judici de la vergonya", i ha defensat que un referèndum no és delicte perquè la convocatòria de referèndums es va despenalitzar en 2005.
Davant d'una eventual condemna, ha defensat "una reacció d'indignació democràtica", que, segons ell, vol dir pacífica i cívica, i que apel·li al 80% de la població de Catalunya.


Multimedia