catalunya
Manifestació unitària "Tombem el règim del 78"
Manifestació unitària "Tombem el règim del 78".
|
Fuente
:
Anna Rocasalva

La manifestació unitària contra la reunió del Consell de Ministres suma més de 40.000 persones a Barcelona

ANC, Òmnium Cultural i els CDR de Catalunya organitzen la protesta sota el lema "Tombem el règim del 78"

6
Vie, 21 Dic 2018

Unes 40.000 persones segons la Guàrdia Urbana, 80.000 segons els organitzadors, s'han manifestat aquest divendres a la tarda al passeig de Gràcia de Barcelona en contra del Consell de Ministres del govern que s'ha celebrat a la capital catalana.

Sota el lema "Tombem el règim del 78", la capçalera de la manifestació ha sortit des dels Jardinets de Gràcia en direcció a la Gran Via a les 18 hores de la tarda de divendres. Molts assistents han començat a arribar abans d'hora, absorbint la capçalera de la manifestació i col·locant-se davant, ocupant part del Passeig de Gràcia.

Persones amb banderes independentistes i pancartes amb missatges com 'Pau' o 'Llibertat' en anglès han recorregut aquest passeig de Barcelona, ​​bastant ple, encara que no al mateix nivell que passades manifestacions independentistes, en una marxa que ha acabat amb els discursos de Marta Torrecillas i Roger Espanyol.

Torrecillas va ser la votant que l'1 d'octubre passat va denunciar a la policia per presumpte delicte de lesions i contra la integritat moral amb agreujant d'odi, motivació ideològica i de gènere, en ser agredida durant la votació del referèndum a l'Escola Pau Claris de Barcelona . Roger Espanyol va perdre un ull, aquest mateix dia, quan va ser aconseguit per una pilota de goma disparada per agents de la Policia Nacional.

La manifestació, que no ha registrat cap incident i ha estat pacífica en tot moment, havia estat convocada per la Comissió del 21-D, formada, entre altres per ANC, Òmnium, i les joventuts independentistes d'Arran i les JERC. També se'ls han sumat membres de CDR de tot Catalunya que, durant el matí han protagonitzat diverses protestes, algunes d'elles amb moments de tensió amb la policia, i han tallat algunes vies d'accés d'entrada a la capital catalana.

La Comissió del 21-D ha anunciat "l'inici d'un cicle de mobilitzacions per recuperar la sobirania". En la lectura del manifest unitari, l'actriu Sílvia Bel ha assegurat que cal "fer front" perquè "no es pot deixar tot en mans dels partits polítics".

La manifestació ha acabat a les 19:45, amb els crits de "Visca la terra lliure" dels concentrats.

Moments de tensió

Tot i que un clima pacífic - fins i tot familiar - ha imperat durant tota la tarda; en el matí d'aquest divendres s'han viscut diversos moments de tensió que han acabat amb 13 persones detingudes, després que els Mossos hagin confirmat la detenció d'una tercera persona a Ampolla (Tarragona). Els altres deu han estat arrestats a Barcelona.

Dels detinguts a Barcelona, ​​set han estat a la zona de les Drassanes per enfrontaments amb la policia, un a Via Laietana per desordres públics que portava material que podria ser utilitzat per a fer un artefacte incendiari o explosiu, un a la plaça Antoni López per atemptat als agents a l'autoritat, i un altre a plaça Urquinaona per atemptat als agents a l'autoritat.

Els altres tres detinguts han estat a Ampolla per desordres públics i danys, on els CDR han tallat l'AP-7. Sobre el tercer detingut a Ampolla, la CUP ha acusat els Mossos d'haver dut a terme una operació "il·legal" i "repressiva".Multimedia