catalunya
El expresidente de la Generalitat y expresidente del PDeCAT Artur Mas, a su llegada al Tribunal Supremo. EFE
L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, arribant al Tribunal Suprem.
|
Fuente
:
ARXIU

El Suprem rebaixa la condemna a Artur Mas pel 9N

Serà un any i un mes d'inhabilitació i s'equipararà a la pena imposada a Francesc Homs

ElPLural
0 |
7
Lun, 17 Dic 2018

El Tribunal Suprem ha rebaixat aquest dilluns fins a un any i un mes la condemna de dos anys d'inhabilitació que va imposar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, per desobeir el Tribunal Constitucional amb l'organització de la consulta del 9 de novembre de 2014. La iguala així a la que es va imposar a l'exconseller Francesc Homs.
Així mateix, la Sala Penal ha rebaixat el temps d'inhabilitació inicialment imposat a l'exvicepresidenta Joana Ortega i a l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, traient-els-hi un any a cadascuna. Així, Ortega és inhabilitada a 9 mesos i  Rigau a 6.
Els magistrats desatenen així la petició de la Fiscalia, que va demanar confirmar les condemnes. El fiscal Jaime Moreno va afirmar durant la vista que va tenir lloc a l'alt tribunal el passat 7 de novembre que el que va passar fa quatre anys "va ser un desafiament a la legalitat".


Multimedia