catalunya
El diputat de Junts per Catalunya Josep Rull agafa per l'espatlla al candidat a la investidura i també diputat de JxCAT, Jordi Turull, abans d'entrar a la seu del Tribunal Suprem.
Els ex consellers Rull i Turull.
|
Fuente
:
ARXIU

Jordi Turull, traslladat a la infermeria per la vaga de fam

Es compleixen dues setmanes de la vaga de fam de qui va ser conseller de Presidència i els metges han pres la decisió per "precaució"

7
Vie, 14 Dic 2018

Es compleixen dues setmanes des que va començar la vaga de fam Jordi Turull, el que va ser conseller de la Generalitat, quan ha hagut de ser traslladat a la infermeria de Lledoners (Barcelona), el centre penitenciari en el qual compleix presó preventiva a l'espera que arrenqui el proper dia 18 de novembre el judici del Procés.
El metge personal de Jordi Sànchez i Turull i president del Col·legi de Metges de Barcelona, ​​Jaume Padrós, ha explicat que, en complir-se els 14 dies de dejuni, comencen a notar-se les primeres conseqüències per a la salut.
Per això, tot i que assegura que es mantenen "estables", "el temps transcorregut i la situació individual fa aconsellable" que Turull hagi estat traslladat a la infermeria.
"El Tribunal Constitucional resol les peticions que no activen la via europea. Quan la via apunta Estrasburg dilata la seva resolució. On queden els nostres drets fonamentals?", escrivia també, el metge en el seu Twitter.
I recorda que en la nit d'aquest divendres "farà dues setmanes que Jordi Sánchez i Jordi Turull van iniciar vaga de fam".
Signa el seu testament
El passat 7 de desembre, Turull va signar el seu testament i, per aquell llavors, només portava sis dies de la vaga de fam.
En una carta enviada al diari ElNacional.cat, el mateix Turull explicava que havia decidit signar el document de voluntats anticipades i explica els seus motius, i alhora ha confessava que havia suposat un dur impacte emocional.
"Avui ens hem reunit amb el Dr. Padrós, atès que et fan signar el document de voluntats anticipades; realment, impacta, però cal fer-ho", escrivia Turull, afegint que "el Dr. Padrós va molt coordinat amb els serveis mèdics de la presó; per cert, són molt bons, grans professionals i molt atents amb tothom ".
"El responsable del mòdul m'ha ofert canviar de destinació per no estar al menjador fent la feina. He dit que no per dues raons: primera, perquè els presos que des de fa temps fan aquest treball hem fet un sa grup, i, segona , per correspondre al seu suport i calor en aquests primers dies", diu la missiva.
"M'he aixecat bé. Sensacions d'alleugeriment més que de fam. De moment cap mareig i menys o gairebé nul·la necessitat de fumar. Aprofitaré per intentar fer el que fa tant de temps que hauria d'haver fet".
 

Natalia Castro es redactora de El Plural

 


Multimedia