catalunya
Pla mitjà de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, durant la seva intervenció en la sessió de control al Govern al Ple del Parlament, el 12 de desembre de 2018.
Pla mitjà de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, durant la seva intervenció en la sessió de control al Govern al Ple del Parlament, el 12 de desembre de 2018.
|
Fuente
:
ACN

Els Mossos desaconsellen per "criteris tècnics" la Llotja del Mar per celebrar el Consell de Ministres

Artadi explica que la policia va alertar de problemes de mobilitat i també creu l'elecció del dia "pot ser considerada una provocació"

6
Jue, 13 Dic 2018

Els Mossos van desaconsellar la Llotja del Mar per celebrar la reunió del Consell de Ministres del proper 21 de desembre a Barcelona, ​​segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha confirmat la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, en declaracions a Onda Cero. La Llotja de Mar està en ple centre de la ciutat i prop de vies de comunicació importants, com la ronda Litoral o Via Laietana. Artadi ha apuntat que en una reunió aquest dimarts a la delegació del govern espanyol a Catalunya, els Mossos ja van alertar que aquesta ubicació "tindria més afectacions a la mobilitat i en la normalitat del dia a dia", i més tenint en compte que és una jornada d'arrencada de les vacances de Nadal a les escoles. Són criteris "tècnics, policials", ha dit Artadi, "no polítics". En aquest sentit, ha apuntat que hi hauria altres ubicacions més idònies, com el Palauet Albéniz, a Montjuïc. 
Segons ha apuntat la consellera, en aquella trobada es van posar sobre la taula diferents ubicacions, i els Mossos ja van apuntar que per criteris tècnics aquest "no era el lloc més idoni". El Palauet Albéniz, que estava entre les opcions, hauria estat més aconsellable perquè hagués tingut menys repercussions en matèria de mobilitat. "Són tot criteris tècnics, dels agents, no criteris polítics", ha reiterat. No obstant això, la reunió del Consell de Ministres se celebrarà a la llotja, seu actual de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació, perquè la Moncloa buscava un espai ampli on poder fer també la roda de premsa posterior i que garanteixi la viabilitat de la reunió davant possibles protestes. 
La consellera ha explicat que l'operatiu de seguretat es va començar a treballar el dimarts, perquè és quan es va conèixer de manera oficial la ubicació triada. Ha remarcat que l'obligació del Govern és garantir "tots els drets, tant el de la reunió del Consell de Ministres com el dret a protesta o a la vaga". També ha aprofitat per fer una "crida a tenir actituds cíviques i pacífiques, que és el que sempre ha tingut el moviment independentista". 
"Una provocació" 
En preguntar-li si creu que el govern espanyol ha optat per aquesta ubicació perquè busca els desordres públics, Artadi ha dit que espera que no, i ha explicat que hi ha malestar en una part de la societat catalana no tant perquè el Consell de Ministres es reuneixi en Barcelona, ​​sinó per la data escollida, "que sona com un punt de provocació", ja que farà un any de les eleccions del 21-d convocades per Mariano Rajoy a través de l'aplicació de l'article 155. la consellera creu que no s'ha fet segurament "amb aquesta voluntat", sinó que el govern espanyol no ho va pensar.
De moment, els CDR ja han començat a convocar una protesta a la Llotja del Mar a primera hora del matí. A través de Twitter utilitzen les etiquetes de "tombem el règim" i "desbordem-los". "Les barricades poden tallar un carrer, però obren el camí", apunten, alhora que recorden les accions que es van muntar en diverses escoles al matí l'1 d'octubre del 2017. Els CDR recomanen "intel·ligència col·lectiva i organització", i demanen a tots que estiguin atents a la data del 21 de desembre i als canals oficials per a possibles mobilitzacions.


Multimedia