catalunya
Tribunal Constitucional.
|
Fuente
:
ARXIU

El TC respon a la vaga de fam de Sànchez i Turull i afirma que ja tramita els seus recursos

Aquesta decisió respon a l'anunci de Sànchez i Turull d'iniciar una vaga de fam, una protesta pel fet que el Tribunal Constitucional encara no hagi resolt ni un de sol dels vuit recursos d'empara que han presentat

1
Lun, 3 Dic 2018

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha decidit aquest dilluns per unanimitat tramitar els nous recursos presentats pels exconsellers Jordi Turull i Josep Rull i l'expresident de ANC, Jordi Sànchez, en les peces separades de suspensió que afecten les seves situacions personals amb motiu de les actuacions, ja dictades per la Sala Penal del Tribunal Suprem i pel Ple del TC relatius a la causa del Procés independentista a Catalunya.
Aquesta decisió respon a l'anunci de Sànchez i Turull d'iniciar una vaga de fam, una protesta pel fet que el Tribunal Constitucional encara no hagi resolt ni un de sol dels vuit recursos d'empara que han presentat.
Fonts jurídiques informen que els exdirigents catalans incorporen ara en els seus escrits una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que resol el cas del diputat kurd Selahattin Demirtas, empresonat a Turquia.
El TC considera la "complexitat" d'aquest procés pel fet que s'integrin qüestions de drets fonamentals i l'anàlisi de qüestions d'estricta naturalesa penal. En aquest sentit, les mateixes fonts recalquen que el cas està obligant el Tribunal a desenvolupar una tasca minuciosa d'estudi per aconseguir, en el menor temps possible, la major protecció dels drets fonamentals implicats.
Reunió a Brussel·les
El president de la Generalitat, Quim Torra, l'expresident Carles Puigdemont i una delegació de JxCat, ERC i la CUP es van reunir aquest diumenge a Bèlgica, on van abordar qüestions com el judici al qual hauran d'enfrontar-se pròximament els líders sobiranistes encausats, i també de la vaga de fam iniciada dissabte per Sànchez i Turull, tots dos a la presó de Lledoners.
Aquest dilluns seguiran els contactes a Brussel·les: el president del Parlament Roger Torrent ha viatjat a la capital belga per reunir-se primer amb la delegada de la Generalitat, Meritxell Serret, i també amb Puigdemont, en aquest segon cas a Waterloo.
Els partits independentistes estan en contacte també per "coordinar les accions per acompanyar" la vaga de fam de Turull i Sànchez, qui precisament aquest dilluns rebran la visita de Torra al centre penitenciari de Lledoners.


Multimedia