catalunya
Líders catalans independentistes presos.
Líders catalans independentistes presos.
|
Fuente
:
ÒMNIUM

Turull i Sànchez inicien una vaga de fam des de la presó

Els presos independentistes faran diverses accions de protesta contra el judici del "Procés"

2
Dom, 2 Dic 2018

Els dirigents independentistes empresonats a la presó de Lledoners faran diverses accions de protesta pel judici al procés sobiranista: "Es preparen a consciència per fer front al judici a la democràcia", ha informat Òmnium Cultural en un comunicat.
L'entitat sobiranista va difondre la nit del passat divendres la primera foto dels dirigents independentistes empresonats al centre penitenciari de Lledoners tots junts: el president d'Òmnium, Jordi Cuixart; l'expresident de l'ANC i diputat de JxCat, Jordi Sànchez; el líder d'ERC, Oriol Junqueras; els exconsellers i diputats de JxCat, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull, i l'exconseller i diputat d'ERC Raül Romeva. "Avui, com ahir i com demà: unitat, serenitat i coratge Visca la República!", adjuntava el text de la imatge.
Òmnium també ha informat que cada un dels presos forma part d'una "família del catalanisme polític" i que tenen el compromís de respectar totes les accions personals per protestar contra la seva situació. En aquest sentit, ja es coneix la primera acció de protesta, que és la vaga de fam indefinida de Jordi Turull i Jordi Sànchez. Ambdós, en el seu compte de Twitter han escrit el següent: "Denuncio que el TC impedeix el meu dret a accedir a la justícia internacional. El seu bloqueig als nostres recursos d’empara és una injustícia. Avui, 1 de desembre, inicio una #vagadefam".


Multimedia