catalunya
El exministro socialista, Josep Borrell, en la Cadena SER - Twitter @HoyporHoy
Josep Borrell a la Cadena Ser.
|
Fuente
:
ARXIU

Borrell insisteix que no dimitirà pel delicte d'ús d'informació privilegiada

El ministre d'Afers Estrangers, per a la UE i Cooperació ha assegurat aquest dijous que no dimitirà després de ser sancionat per la CNMV per la venda d'accions d'Abengoa.

4
Jue, 29 Nov 2018

El ministre d'Afers Estrangers, per a la UE i Cooperació, Josep Borrell, ha assegurat aquest dijous que no dimitirà després de ser sancionat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per la venda d'accions d'Abengoa.
"Si he renunciat a recórrer (a la sanció) per la meva condició de ministre, no tindria gaire lògica que després dimitís de ministre", ha assegurat el titular d'Exteriors, en arribar a una conferència a Madrid organitzada per les Cambres de Comerç d'Espanya i del Regne Unit.
Així mateix, Borrell atribueix al joc polític que els socis del Govern com Podem hagin exigit el seu cessament. "Estem en període electoral i és lògic que l'oposició estiri el xiclet per fer-ho el més gran possible, augmentar la tensió i pressionar el Govern", ha assenyalat.
Sobre si compareixerà al Congrés per explicar la sanció, Borrell ha assegurat que estaria "encantat" d'acudir a les Corts per donar explicacions si l'oposició ho demana.
En tot cas, Borrell ha volgut insistir que l'operació per la qual ha estat multat és de caràcter "mínim", de 9.000 euros, i que si realment hagués disposat d'informació privilegiada hagués venut tota la seva cartera en Abengoa.
"Segueixo considerant que no vaig utilitzar informació privilegiada, però no he recorregut perquè no vull recórrer davant un altre membre del Govern. Ho assumeixo i punt", ha recalcat.
La sanció
La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va anunciar una sanció de 30.000 euros al cap de la diplomàcia espanyola per utilitzar informació privilegiada en la venda d'accions de la companyia Abengoa, de la qual era conseller.
Per la seva banda, Moncloa ha mostrat el seu suport a Borrell i amb el pagament de la multa dóna per tancat el cas.


Multimedia