catalunya
El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell
|
Fuente
:
ARXIU

Borrell, multat amb 30.000 euros per ús d'informació privilegiada en venda d'accions d'Abengoa

La CNMV assenyala que el ministre, que va ser conseller del grup d'enginyeria i energies renovables, va vendre per compte d'un tercer 10.000 accions d'Abengoa per un import de 9.030 euros, disposant d'informació privilegiada sobre aquest emissor

8
Mar, 27 Nov 2018

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha imposat una multa de 30.000 euros al ministre d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, Josep Borrell, per ús d'informació privilegiada en la venda d'accions d'Abengoa.
Segons consta aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el supervisor borsari ha imposat a Borrell aquesta sanció per la comissió d'una infracció molt greu de l'article 282.6, en relació amb l'article 227.1.a) del text refós de la Llei del Mercat de Valors.
La CNMV assenyala que el 24 de novembre de 2015 el ministre, que va ser conseller del grup d'enginyeria i energies renovables, va vendre per compte d'un tercer 10.000 accions d'Abengoa per un import de 9.030 euros, disposant d'informació privilegiada sobre aquest emissor.
El passat mes d'octubre, Borrell ja va confirmar la investigació oberta per la CNMV des de 2016 per sospites d'informació privilegiada en una operació.
En un primer moment, el ministre va assenyalar que estudiava com recórrer la sanció de la CNMV, però finalment va desistir en considerar que per a això hauria de presentar un recurs d'alçada davant el ministeri d'Economia.
"Seria una situació anòmala recórrer a un Govern del qual formo part i no em sembla políticament correcte, perquè pot ser presentat com un conflicte d'interessos", va dir Borrell al Congrés.


Multimedia