catalunya
Plat del restaurant La Monroe
Plat del restaurant La Monroe.
|
Fuente
:
ARXIU

Catorze restaurants llatins elaboren els seus plats amb la Malquerida dels germans Adrià

Arranca el Malquerida & Food, el primer viatge gastronòmic per la cuina llatina sense sortir de Barcelona fins al 2 de desembre

1
Dom, 25 Nov 2018

El passat 2017, els famosos xefs Ferran i Albert Adrià, juntament amb els mestres cervesers de Damm, donaven a conèixer la Malquerida, una cervesa roja i fresca, el·laborada amb taronja i flor de Jamaica.

Ara, i fins el 2 de desembre, arrenca Malquerida & Food, un esdeveniment impulsat per l'empresa cervesera per donar a conèixer aquest producte en 14 restaurants de cuina llatina de Barcelona. I és que, segons expliquen els creadors del projecte, "la Malquerida és perfecta per acompanyar els sabors picants, àcids, intensos i afruitats de la gastronomia llatina".

En cuina mexicana destaquen les propostes de la taqueria mexicana Niño Viejo, amb la Torta Tres Cerditos, farcida amb papada, puré d’alvocat i maionesa de mojo vermell; el Mexcla proposa els seus Bunyols de flor de Jamaica amb formatge de cabra i chipotle; La Monroe aposta pel Mole Poblano acompanyat d’arròs mexicà i plàtan mascle; al Malpaso recorren la geografia mexicana amb la degustació del Taco Pastor, la Gordita de pollastre amb mole i la Quesadilla de gambetes; a l’Oaxaca proposen els Tacos Cochinita Pibil, de porc adobat amb achiote i al Margarita Blue reinterpreten la versió dels Tomaquets Verds Fregits amb formatge feta i guacamole.
La gastronomia peruana, segons molts, la millor del món, arriba de la mà del Totora amb el seu Cebiche Criollo de Corbina amb llet de tigre d’ají amarillo, chicharrón de calamar i puré de camote; el Yakumanka aposta pel Cebiche Mix de pesca del dia amb llagostins, musclos i llet de tigre; i el Toma Ya Street Food reinterpreta el clàssic Cebiche amb el cebiche fumat de Piquillo substituint la llet de tigre d’ají amarillo per llet de tigre de piquillos fumats al wok.
En cuina veneçolana, Arepamundi aposta en aquesta ocasió per l’arepa Anaconda, farcida de pollastre, bacó, gouda, cheddar, ceba caramel·litzada, ou, salsa barbacoa i alvocat; a la Taguara Arepería  proposen l’Arepa Pabellón, el plat nacional veneçolà reconvertit en arepa amb carn desfilada, mongetes negres i plàtan mascle.
La Querida, amb cuina de El Salvador, proposa les seves Pupusas Salvadoreñas en versió vegetariana, farcides de carbassó i formatge, o de chicharrón.
I, finalment, el brasiler Rio D.O.C proposa la seva Tapioca de Carn Seca, una crep farcida de vedella, sofregit i formatge coalho i l’italoargentí La Tavernicola reinterpreta els chorizos criollos amb els Chorizos a la Pomarola, cuits, en aquesta versió, amb patates i salsa pomerola.
En definitiva, la Malquerida&Food es tot un esdeveniment per protagonitzar un viatge gastronòmic per la cuina llatina sense sortir de Barcelona.


Multimedia