catalunya
El portavoz adjunto de ERC en el Congreso, Gabriel Rufián. EFE/Archivo
Imatge del diputat d'ERC, Gabriel Rufián
|
Fuente
:
ARXIU

Pastor expulsa Rufián del Congrés després d'un enfrontament amb Borrell

El diputat d'ERC li ha dit "feixista" i el ministre ha respost: "Ha abocat sobre l'hemicicle aquesta barreja de serradures i fems, que és l'única cosa que fa"

5
Mié, 21 Nov 2018

El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Gabriel Rufián ha estat expulsat de l'hemicicle per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, després d'un enfrontament amb el ministre d'Exteriors, Josep Borrell.
Rufián li ha preguntat durant la sessió de control al Govern per la "gestió del seu ministeri", i alhora ha etzibat: "Cada vegada que el Grup Parlamentari de Ciutadans ens cridi colpistes, els anomenarem feixistes", en referència a la intervenció del passat dimarts de Joan Tardà.
Borrell ha respost preguntant: "¿Jo també sóc racista? Ah val, jo també ", i ha sol·licitat a la presidenta del Congrés que aquestes paraules fossin retirades del diari de sessions. "Senyor Borrell, continuï, que després intervindré jo", ha avançat Pastor.
El diputat d'ERC li ha retret que "si vingués als plens s'assabentaria del que estem parlant", alhora que ha afirmat: "Porto temps volent dir-li això. Vostè és el ministre més indigne de la història de la democràcia espanyola. I n'hi ha hagut molt indignes. No és un ministre, és un hooligan. Un militant de Societat Civil Catalana. Una vergonya per al seu grup parlamentari. Més que res perquè és una organització d'extrema dreta. ".
Davant d'això, Borrell ha precisat: "Creia que anava a tenir l'ocasió d'intercanviar arguments sòlids de política exterior amb vostè, però no es tracta d'això. Ha abocat sobre l'hemicicle aquesta barreja de serradures i fem que és l'única cosa que vostè és capaç de produir ". Després d'aquestes paraules, tant la bancada socialista com part de l'arc parlamentari s'han aixecat per aplaudir al ministre, al que Rufián ha respost també aixecant-se i aplaudint.
L'assumpte s'ha acabat amb Ana Pastor expulsant Rufián per cridar-lo a l'ordre en tres ocasions. Al seu costat, han abandonat l'hemicicle tots els diputats d'ERC i, en sortir, Borrell s'ha encarat amb Rufián: "Al Congrés es debat amb paraules, no escopint", ha denunciat el ministre d'Exteriors


Multimedia