catalunya
Manifestació de Jusapol a Barcelona
Manifestació de Jusapol a Barcelona.
|
Fuente
:
EUROPAPRESS

Els Mossos carreguen contra els CDR que protestaven per la manifestació de Jusapol

El sindicat de la policia s'ha tornat a concentrar a Barcelona per demanar l'equiparació salarial entre els cossos, una decisió que de la qual la Generalitat no és responsable

3
Sáb, 10 Nov 2018

Uns 1.500 manifestants de Jusapol s'han mobilitzat aquest dissabte a Barcelona mentre que 400 independentistes convocats pels CDR, segons la Guàrdia Urbana, han protestat contra la seva presència sense que els diferents grups hagin entrat en contacte finalment.
Els manifestants de l'associació policial han marxat des de la Via Laietana, davant de la Prefectura de policia, fins a l'Arc de Triomf, al passeig Lluís Companys, i han cridat consignes a favor de l'equiparació salarial durant el recorregut dels assistents, que l'organització ha xifrat en acabar entre 50.000 i 70.000.
Grups d'independentistes s'han concentrat prop del final del recorregut de Jusapol, a la plaça André Malraux i al final del passeig Sant Joan, on els Mossos d'Esquadra han evitat que les dues manifestacions arribessin a entrar en contacte amb càrregues puntuals només contra els diversos CDR.
En acabar la seva marxa, els membres de l'associació policial s'han concentrat davant de l'Arc de Triomf i el president de Jusapol, Natan Espinosa, ha afirmat que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que han impulsat i que se sotmetrà a votació al Congrés el 13 de novembre té "moltes possibilitats" de tirar endavant.
Un membre de l'organització també ha declarat: "Els carrers de Barcelona s'han convertit en les venes per les quals corre la sang blava i verda", en referència als policies nacionals i guàrdies civils que s'han manifestat aquest dissabte. I ha afegit: "Hem vingut a Barcelona a sol·licitar l'equiparació salarial total i absoluta amb els nostres companys dels Mossos d'Esquadra". Un argument que no convenç a partits independentistes i membres dels CDR, ja que no és la Generalitat o cap òrgan institucional català qui pren aquesta decisió, sinó el Ministeri d'Interior i, per tant, els manifestants sobiranistes entenen la concentració de Jusapol com "una provocació".


Multimedia