catalunya
Numerosas personas cortan la Gran Via de Barcelona mientras se concentran ante la sede de la consellería de Economía de la Generalitat. EFE
Imatge del 20-S
|
Fuente
:
ARXIU

Mor el jutge que investigava l'1-O

Juan Antonio Ramírez Sunyer tenia 71 anys

7
Dom, 4 Nov 2018

El titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona que investigava la logística de l'1-O, Juan Antonio Ramírez Sunyer, ha mort aquest diumenge als 71 anys, ha informat el TSJC en un comunicat.
El jutge Ramírez Sunyer va ser qui va ordenar el registre el 20 de setembre de les conselleries d'Economia, Presidència, Governació, Treball, Exteriors i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i la detenció de diversos alts càrrecs de la Generalitat, que va desencadenar la important protesta d'unes 40.000 persones a les portes de la d'Economia.
Segons el portal de notícies 324, Sunyer ha mort d'una malaltia. Al mes de desembre va demanar la baixa mèdica. Sunyer va estar ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona per una afectació intestinal, però es va reincorporar al cap d'uns quants mesos a la seva plaça.
Querella de Vox
Ramírez Sunyer va ser qui va ordenar la macrooperació policial contra l'1-O el 20S que va acabar amb 41 escorcolls, 14 detinguts i 20 investigats. La investigació del jutjat número 13 va començar per una querella de Vox contra Santiago Vidal, Lluís Salvadó i Carles Viver i Pi-Sunyer, el març del 2017.
El passat mes d'Octubre, però, el magistrat del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona admetia formalment en una interlocutòria que no tenia cap indici que la quarantena d'investigats en la seva causa contra l'1-O haguessin comès cap delicte de rebel·lió o sedició. A més, reconeixia que si els trobés, els hauria d'investigar l'Audiència Nacional i no pas ell.


Multimedia