catalunya
Pla general de la façana principal del Tribunal Suprem, amb periodistes en primer terme, el 30-1-18
Tribunal Suprem
|
Fuente
:
ARXIU

La Fiscalia demana fins a 25 anys de presó per rebel·lió per als líders del "Procés"

També acusa de rebel·lió a Trapero i li demana 11 anys de presó

1
Vie, 2 Nov 2018

La Fiscalia acusa els líders del procés sobiranista català d'un delicte de rebel·lió i demana 25 anys de presó per l'exvicepresident Oriol Junqueras, 16 anys per a cada un dels cinc exconsellers presos i 17 per als Jordis i l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

Paral·lelament també acusa de rebel·lió a Trapero i li demana 11 anys de presó.

El govern espanyol es desmarca

Ahir dijous tot just es coneixia que l'Advocacia de l'Estat pretenia acusar els líders del procés sobiranista d'un delicte de sedició en comptes de rebel·lió, en entendre que no es van donar els episodis de violència suficients, i d'un altre de malversació. Tot i així, en un principi, l'Advocacia només anava a acusar els líders del Procés de malversació.

Segons han confirmat fonts del govern espanyol, l'Advocacia de l'Estat lliurarà avui al Tribunal Suprem el seu escrit de qualificacions provisionals en el qual es desmarca del criteri de la Fiscalia i no veu que els esdeveniments que van culminar amb la Declaració Unilateral d'Independència (DUI ) siguin susceptibles d'un delicte de rebel·lió, sinó de sedició.


Multimedia