catalunya
La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, en el Pleno del Ayuntamiento EFE
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
|
Fuente
:
arxiu

Colau demana la llibertat dels "presos polítics" i considera les acusacions "infundades" i "desproporcionades"

L'alcaldessa de Barcelona insta a l’Advocacia de l’Estat i a la Fiscalia General a que reconsiderin la seva acusació i en fa responsable al Partit Popular

5
Vie, 2 Nov 2018

En una declaració institucional feta per l'alcaldessa de Barcelona aquest matí, Ada Colau ha volgut expressar el seu "rebuig davant unes acusacions que considerem infundades i clarament desproporcionades", en referència a les penes que demana la Fiscalia i l'Advocacia General de l'Estat per als líders del Procés. "Estem davant d’un retrocés en l’estat de dret, que respon més a una voluntat de venjança que no pas a la voluntat de fer justícia. L'exigència de responsabilitats penals ha de fer-se amb respecte estricte de les lleis penals i processals d'obligat compliment", ha sentenciat.

Lalcaldessa ha volgut fer una comparativa entre l'opinió de la justícia espanyola en comparació a la d'Europa: "Estem davant d'una desviació flagrant del dret penal enfront d'uns fets que no són perseguibles en altres països europeus. Els diferents tribunals europeus que han intervingut en aquest conflicte han posat de relleu aquesta realitat".

Desfer el camí

Colau també ha volgut expressat la seva preocupació per la "criminalització dels adversaris polítics i la degradació democràtica que representen els escrits d’acusació" que avui s'han conegut. I ha instat a l’advocacia de l’estat i a la Fiscalia General a que "reconsiderin la seva acusació, ajustant-se als principis democràtics d'intervenció penal mínima i proporcionalitat en l'aplicació del Codi Penal".

"La qüestió que ens ocupa s’ha de resoldre per la via política, no per la via dels jutjats, i encara menys per la via penal - ha afirmat l'acladessa -  En aquest sentit avui cal destacar la irresponsabilitat de l’anterior govern del Partit Popular, presidit per Mariano Rajoy, a l’hora de judicialitzar la política. El Govern de Pedro Sánchez té la responsabilitat de desfer aquest camí i nosaltres li demanem que així ho faci. No ens cansarem de repetir-ho: El conflicte que vivim a Catalunya és polític".

Crida a la ciutadania

Finalment, l'acladessa ha fet una crida als barcelonins, els catalans i els ciutadans del conjunt de l’Estat perquè "responguem d’una manera pacífica i ferma en defensa dels valors democràtics ara amenaçats. En un context d'erosió de drets, a totes les escales, és responsabilitat de tots enfortir les garanties democràtiques que asseguren l'exercici dels drets i llibertats fonamentals". "No és un tema de independència, és quan qüestió de democràcia", ha explicat.

Per la seva part, un cop conegudes les acusacions, Colau ha afirmat que "el govern municipal es compromet a seguir denunciant el judici i reclamar una solució política, mantenint un diàleg constant amb el conjunt dels grups municipals". I ha acabat demanant "la llibertat dels presos polítics".Multimedia