catalunya
El presidente de Ciudadanos Albert Rivera durante una comparecencia ante los medios fuente Ciudadanos
Albert Rivera, el líder de Ciutadans
|
Fuente
:
ARXIU

Rivera afirma que en els col·legis públics catalans "no es pot estudiar en espanyol"

"Hi ha un lloc d'Espanya en el que no es pot estudiar en espanyol. Ho dic de primera mà"

10
Mar, 30 Oct 2018

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat aquest dimarts que en els col·legis públics catalans "no es pot estudiar en espanyol", la qual cosa li sembla una "barbaritat", i que els centres on es fa servir el castellà com a llengua vehicular són privats .
"Hi ha un lloc d'Espanya on no es pot estudiar en espanyol. Li ho dic de primera mà, no es pot trobar una escola pública on l'espanyol sigui llengua vehicular, ni una", i només hi ha "dos o o tres hores de castellà de 25 o 30 hores ", ha declarat durant un esmorzar informatiu en què ha presentat al portaveu de Cs a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado.
Segons ha assenyalat, aquells centres que tenen el castellà com a llengua vehicular són privats, que és on estudien "els fills dels expresidents de la Generalitat José Montilla i Artur Mas". Rivera ha rebutjat que "la llengua oficial" d'Espanya i la "majoritària entre els catalans" es tracti a les escoles com si fos "una llengua estrangera".
A més, ha denunciat que s'ha arribat a aquesta situació perquè el nacionalisme "porta 40 anys governant Catalunya amb el xec en blanc" del PP i el PSOE. El líder de Ciutadans ha instat al "bipartidisme" a assumir que el nacionalisme - català - "cal combatre'l intel·lectual, política i socialment", no pactar amb ell, i ha demanat al president del Govern, Pedro Sánchez, que no "renti la imatge de Le Pen de la política espanyola ", en referència al president català, Quim Torra, i no acordi els Pressupostos amb ERC i el PDeCAT.


Multimedia