catalunya
Presentació de La Crida.
Presentació de La Crida.
|
Fuente
:
ARXIU

Puigdemont llança la Crida

El nou moviment impulsat per l'expresident de Catalunya permetrà la doble militància

ElPlural
0 |
6
Dom, 28 Oct 2018

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha llançat aquest dissabte el moviment polític Crida Nacional per la República com a instrument al servei de la unitat independentista i per concretar "la Catalunya lliure i republicana" que el Parlament va proclamar fa un any.
En un acte al pavelló Nou Congost de Manresa, ha reivindicat el primer aniversari d'aquella proclamació i ha cridat a la mobilització política per aconseguir concretar la independència: "No ens hem rendit ni ens rendirem".
Un altre dels impulsors del moviment és l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, que ha demanat als assistents a l'acte fundacional de la Crida que segueixin mobilitzats en defensa del procés sobiranista, en un discurs que va recordar a les paraules que va dirigir als CDR fa unes setmanes: "No deixeu de estrènyer. Premeu, premeu". 
A l'acte també hi va participar Jordi Sàmchez, a través d'una carta escrita des de la presó en la que explicava que "la lluita continua" però que totes les rehivindicacions s'han de fer "de forma pacífica com ho han estat sempre". 
Doble militància
La Crida Nacional per la República, que es considera un moviment transversal de l'independentisme, permetrà la doble militància als seus associats, és a dir, que puguin militar en aquesta organització política i simultàniament en altres. I és que, tal com va afirmar Puigemont: "La Crida és el primer partit que neix amb la intenció de dissoldre's quan arribi al seu objectiu". "No demanem a ningú que deixi de ser del seu partit", va continuar. "Es tracta de sumar forces vinguin d'on vinguin: des del PDeCat, els Comuns, ERC, la CUP o fins i tot els socialistes".
Diversos impulsors de la Crida formen part del PDeCAT, de manera que la doble militància evita un conflicte directe amb el partit que lidera David Bonvehí, ja que els associats de la Crida podran ser-ho alhora de l'PDeCAT sense que es generin controvèrsies.
La Crida També dedica un article a establir que Puigdemont serà el seu líder inequívoc: "El president legítim de Catalunya, el Molt Honorable Carles Puigdemont i Casamajó, és el president impulsor de la Crida i com a president impulsor liderarà l'acció política de la Crida".


Multimedia