catalunya
Pla mig de l'expresident Artur Mas i l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el 10 d'octubre de 2018 arribant al Tribunal de Comptes
Pla mig de l'expresident Artur Mas i l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el 10 d'octubre de 2018 arribant al Tribunal de Comptes
|
Fuente
:
ACN

Mas, Ortega, Homs i Rigau arriben al Tribunal de Comptes per declarar al judici del 9-N

El tribunal els reclama 5,2 MEUR per les despeses del procés participatiu de novembre de 2014

ElPlural
0 |
2
Mié, 10 Oct 2018

L'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs ja són al Tribunal de Comptes. Els han citat a les 10h per declarar en el judici pel 9-N. El tribunal els reclama 5,2 MEUR perquè considera que van pagar el procés participatiu de 2014 amb diners públics. Els exdirigents de la Generalitat han hagut de comparèixer perquè ho han demanat expressament les dues entitats que van denunciar el cas: Societat Civil Catalana i l'Associació d'Advocats Catalans.
Abans del judici, ja han hagut de dipositar els 5,2 MEUR com a fiança (una part, en immobles en forma d'aval). El 9-N ja va ser objecte de dos judicis al TSJC i al Suprem i els van imposar condemnes per desobediència. En aquests judicis es va acabar retirant l'acusació per malversació contra tots ells. Està previst que tots ells declarin.
L'ordre de declaració serà Mas, Ortega, Rigau i Homs, de més a menys segons la responsabilitat econòmica que se'ls demana. Aquest matí, l'expresident ha dit a RNE que considera que és una "venjança" de Societat Civil Catalana i "d'altres" que els volen "la ruïna econòmica" i ha defensat que el 9-N va ser una jornada "sortida de la iniciativa de la gent i els voluntaris".


Multimedia