catalunya
, al Palau de la Generalitat el 5 d'octubre de 2018
El president del Govern, Quim Torra, amb el vicepresident, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat el 5 d'octubre de 2018
|
Fuente
:
ACN

Torra i Aragonès garanteixen la unitat del Govern fins a les sentències del Procés

El govern espanyol comunica que defensarà la legalitat si el Parlament actua fora de la llei

ElPlural
0 |
1
Vie, 5 Oct 2018

El president català, Quim Torra, en una compareixença amb el vicepresident, Pere Aragonès, ha garantit avui l'estabilitat del govern de JxCat i ERC "com a mínim fins al dia de les sentències" del 'Procés' al Tribunal Suprem, que seran un "punt d'inflexió" en la legislatura.
Després del xoc d'ahir entre JxCat i ERC pel vot delegat dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem, que va provocar el bloqueig del Parlament i l'ajornament del ple en què anaven a votar-se les propostes de resolució del Debat de Política General, Torra i Aragonès s'han reunit avui al Palau de la Generalitat per aplacar la crisi i oferir una imatge d'unitat restablerta.
Per la seva part, la ministra portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha avisat avui que l'Executiu "actuarà en conseqüència" i defensarà la legalitat i les institucions catalanes si el Parlament de Catalunya adopta decisions "contràries a la Constitució".
En la roda de premsa després del Consell de Ministres, Celaá ha destacat la "crisi important" que està patint l'independentisme que, al seu parer, en la seva "posició numantina" i de "bloqueig" està impedint el treball del Parlament de Catalunya i està "arrossegant" en la seva "deriva" al conjunt dels catalans.


Multimedia