catalunya
Pla general de la Mesa del Parlament enmig de la polèmica per la designació de diputats el 4 d'octubre del 2018
Pla general de la Mesa del Parlament enmig de la polèmica per la designació de diputats el 4 d'octubre del 2018
|
Fuente
:
ACN

La Mesa del Parlament avala la fórmula de delegació de vot de JxCat malgrat l'opinió contrària dels lletrats

Cs, PPC i PSC demanen una reconsideració de la decisió de l'òrgan de la cambra

7
Jue, 4 Oct 2018

La Mesa del Parlament ha avalat la fórmula de delegació de vot dels diputats de JxCat malgrat que els lletrats hagin avisat que no s'ajusta a l'acord aprovat al ple perquè parla de delegació de vot i no de designació.

Davant d'aquesta situació, Cs, PPC i PSC han presentat petició de reconsideració contra aquesta decisió i ha tornat a quedar en l'aire el ple del debat de política general que estava previst per a les 12 hores d'aquest dijous.

Els serveis jurídics del Parlament consideren que hi ha un "defecte formal" en l'escrit presentat per JxCat i que, encara que incloguin les firmes dels quatre diputats afectats, no s'haurien de comptar els seus vots al ple. Tot i així, la Mesa ha acceptat l'escrit, tal com han acordat aquesta tarda JxCat i ERC després de quatre hores de reunió de màxim nivell.Multimedia