catalunya
Pla mig de l'expresident Carles Puigdemont davant de la “Casa de la República”
L'expresident de Catalunya, Carles Puigdemont
|
Fuente
:
ARXIU

És Carles Puigdemont candidat al premi Nobel de la pau?

La revista 'Time' situa l'expresident de Catalunya, juntament amb Kim Jong-un i Donald Trump, en la llista de guardonables basant-se en el que diuen les cases d'apostes

1
Jue, 4 Oct 2018

La revista nord-americana 'Time' situa l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont com a candidat al premi Nobel de la pau. L'acadèmia sueca ha d'anunciar el guanyador el divendres 5 d'octubre però els noms dels candidats encara no són públics.

Així doncs, el mitjà de comunicació s'ha fet ressò del que diverses cases d'apostes situen com a "favorits". Entre ells destaquen el president dels Estats Units, Donald Trump, el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, o el Papa de Roma, Francesc.

De Carles Puigdemont, 'Time' explica que és "la figura del referèndum no oficial de la independència catalana del passat octubre" i que "ha estat vivint a l'exili a Bèlgica des que va fugir del país per evitar l'arrest de les autoritats espanyoles". "La votació va precipitar una repressió per part d'Espanya que va confiar en que es congelaria l'esperança d'una Catalunya indpeendent", continua. I finalitza dient que, tot i que Puigdemont ha estat fora del focus mediàtic, la casa d'apostes britànica Ladbrokes "encara posa les seves possibilitats en 12 contra una".

 

Anna Rocasalva es periodista

 


Multimedia