catalunya
El portavoz del grupo parlamentario ERC, Joan Tardá, hace declaraciones a los medios de comunicación. EFE
Portaveu d'ERC, Joan Tardà
|
Fuente
:
ARXIU

El PDeCAT retira la moció pactada amb el PSOE per un "diàleg dins la llei" després del distanciament d'ERC

El partit republicà havia anunciat que s’hi abstindria en considerar que la llei “no pot ser l’argument per limitar la negociació”

ElPlural
0 |
3
Mié, 12 Sep 2018

El PDeCAT ha retirat la moció pactada amb el PSOE que instava a un diàleg entre governs dins “el marc de l’ordenament jurídic vigent”, segons han confirmat fonts del partit.
Ha pres la decisió després que aquesta tarda ERC hagi anunciat que s’hi abstindria en considerar que la llei és “mutable” i que “no pot ser l’argument per limitar la negociació”.
Aquest migdia, la consellera de la presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha defensat que no veia “contradiccions” entre el contingut de la moció acordada i l’acció de l’executiu de Torra. En aquesta línia, ha defensat que el Govern “sempre ha cregut que un referèndum cap dins del marc legal actual”.
Aquest vespre està prevista una compareixença davant la premsa de la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, per explicar els motius de retirar la moció, que s’havia de votar demà dijous al Congrés dels Diputats.
Un problema de "marcs legals"
El grup d'ERC del Congrés inicialment havia explicat que donarien suport al text, però ara afirmen a Twitter que "la llei és mutable i no pot ser l’argument per limitar el diàleg". "No donarem suport a la moció i treballarem per un diàleg sense condicions ni renúncies prèvies", afegeixen.
Poc després de saber-se això, el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha dit en declaracions als periodistes que el gir en el sentit del seu vot ha vingut provocat, sobretot, pel discurs en el debat de la moció del diputat del PSC, José Zaragoza. "La seva intervenció ens impedeix votar a favor. El PDeCAT pretenia posar en valor les poques però existents possibilitats d'utilitzar l'ordre vigent per fer un referèndum. Després, Zaragoza ha fet tot el contrari, sembla que en lloc de greix ha posat sorra als coixinets", ha dit, tot assegurant que "el que es votarà demà està per sota del que es va pactar amb el president del govern d'Espanya i que va expressar la vicepresidenta Carmen Calvo, un diàleg 'sin cortapisas' tal i com va dir", ha explicat el republicà.


Multimedia