catalunya
Pla conjunt de diverses persones al punt de control instal·lat a la zona de les escoles de Riudaura
Pla conjunt de diverses persones al punt de control instal·lat a la zona de les escoles de Riudaura
|
Fuente
:
ACN

Localitzen al Puig de l’Ofrena els quatre adolescents perduts mentre feien muntanyisme

L'activitat a Riudaura que feien els joves, que es troben bé de salut, consistia en separar-se en petits grups

2
Vie, 10 Ago 2018

Els equips d'emergència han aconseguit localitzat auesta nit passada sans i estalvis els quatre adolescents d'entre 14 i 15 anys que s'havien perdut mentre feien muntanyisme entre el Pic de l'Ofrena i Riudaura (Garrotxa).

Des de les cinc de la tarda d'ahir dijous, un ampli dispositiu format per Bombers, Mossos d'Esquadra, Protecció Civil i Agents Rurals els estava buscant. Els menors -tres nois i una noia- formaven part d'un grup d'escoltes de Tarragona que s'havia subdividit.

Els dos monitors van anar per un camí i els quatre adolescents, per un altre. S'havien de trobar ahir al matí, però no ha estat així. Després de buscar-los durant hores, els monitors han trucat al 112 per donar l'alerta.

Al final, els equips d'emergència els han localitzat pels voltants de les deu de la nit al Puig de l'Ofrena. Segons informen els Bombers a través de Twitter, els adolescents estan "una mica nerviosos però amb bon estat de salut".

Dividits en grups

La pràctica que ha portat al grup de quatre escoltes de Tarragona a perdre's al Puig de l'Ofrena (Garrotxa) aquest dijous contemplava separar-se en grups petits. Per això, des del cos de Bombers diuen que "no és recomanable" dividir-se, malgrat que sigui un exercici habitual en les agrupacions d'escoltes.

A partir d'aquell moment els Bombers i els veïns del poble que buscaven els joves s'han posat en marxa fins que cap a tres quarts d'onze de la nit han pogut arribar amb els menors, que es troben sans i estalvis i passaran la nit en una casa de colònies de Riudaura (Garrotxa). Els pares d'alguns dels joves s'han acostat des de Tarragona, mentre que la resta s'han quedat a casa informats per telèfon.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha demanat "responsabilitat" a l'hora d'anar a muntanya i recorda que "cal anar preparats". En aquest sentit, el conseller ha deixat clar que el grup de joves d'entre 14 i 15 anys "anaven ben equipats" i de fet ja havien dormit una nit acampats. Segons ha explicat el cap de l'operatiu dels Bombers, Jordi Marquès, el grup ha comès dues errades d'orientació i han acabat topant amb la tempesta que ha caigut. 


Multimedia