catalunya
Pla general de la sessió extraordinària de la Comissió de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, amb representants del govern municipal, encapçalats per l'alcaldessa accidental, Laia Ortiz, i dels grups de l'oposició
Pla general de la sessió extraordinària de la Comissió de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, amb representants del govern municipal, encapçalats per l'alcaldessa accidental, Laia Ortiz, i dels grups de l'oposició
|
Fuente
:
ACN

L'oposició reprova la gestió del govern d'Ada Colau en civisme i seguretat

L'executiu acusa els grups de generar alarmisme i de "fer una aliança contra Barcelona"

1
Mié, 8 Ago 2018

Estirada d'orelles a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L'oposició ha reprovat la gestió del seu govern en tema de civisme i seguretat en una comissió extraordinària convocada per aquest migdia. El detonant de l'acte, que ha aglutinat diferents aspectes relacionats amb la degradació de certs barris, ha estat la baralla en la que un turista nord-americà va resultar ferit per un grup de manters dimecres passat.
Tots els grups menys la CUP, que s'ha desmarcat de la comissió i l'ha titllat d' "acte de precampanya", han exigit la dimissió de l'alcaldessa com a responsable de seguretat.
Durant la sessió, les formacions opositores han recordat que aquesta és la tercera vegada que han de reprovar el govern municipal en dos anys i han retret la "incapacitat" de l'executiu municipal de donar resposta a la cronificació del top manta, la proliferació dels narcopisos, i l'incivisme en el conjunt de la ciutat i, especialment, a la Barceloneta, un barri desbordat per la pressió turística i la gentrificació. "Nosaltres demanàvem que l'alcaldessa dimitís del càrrec de regidora de seguretat i que nomenés a algú amb experiència contrastada en consens amb tots els grups", explica la regidora i portaveu del PSC, Montserrat Ballarín. "Òbviament la comissió no té força jurídica i Colau no dimitirà - afegeix - però crec que és molt significatiu que 26 regidors de 41 no estiguin d'acord la seva gestió en matèria de seguretat".
En defensa del govern, l'alcaldessa accidental, Laia Oritz, has demanat "honestedat" i "compromís" a l'oposició a qui ha acusat de generar alarmisme i de "fer una aliança contra Barcelona". En aquest sentit, el regidor del PDeCAT, Raimond Blasi, s'ha mostrat "dolgut" per aquestes afirmacions i ha afirmat que "que tots els grups de l'oposició es posin d'acord per denunciar la situació i se'ns respongui que treballem en contra de la ciutat em sembla molt greu ".
El govern ha defensat que "Barcelona és una bona ciutat per viure i per treballar" i ha estès la mà als altres partits per fer propostes que tirin endavant un pla de mesures per minimitzar l'incivisme a la ciutat. Davant les dures crítiques dels grups, Ortiz ha acusat els grups que havien passat anteriorment per l'Ajuntament d'haver facilitat el turisme de masses i ha demanat als regidors opositors que "no atiïn els monstres" simplificant problemes "complexos" i "vinculats a fluxos migratoris "com el de la venda ambulant.
En aquest sentit, tant el PSC com el PDeCAT coincideixen que "és el govern de la ciutat qui ha de posar-se mans a l'obra i no traslladar la responsabilitat". A més, "el passat dimarts, el PSC vam presentar un pla de xoc per tornar a la normalitat, amb 57 mesures concretes per enfortir els serveis durant l'estiu", ha rematat Ballarín.
Finalment, el grup municipal popular ha volgut anar un pas més enllà i ha presentat una esmena al text votat perquè per a ells el text actual representa "una protesta de mínims" que "indulta" l'acció del Govern, ha dit el president del grup, Alberto Fernández Díaz. El cap de files dels populars també ha demanat el cessament d'Albert Arias, director del Pla Estratègic de Turisme de Barcelona pels seus comentaris "burletes" a les xarxes socials després de l'agressió.


Multimedia