catalunya
Pere Aragonès és ara vicepresident del Govern.
|
Fuente
:
ACN

El jutge de l'1-O insta al TSJC a investigar Pere Aragonès

També demana que es faci amb Josep Maria Jové i Lluís Salvador, tots ells col·laboradors d'Oriol Junqueras l'anterior legislatura

0
Mié, 8 Ago 2018

Segueix la isntrucció judicial pel referèndum de l'1 d'octubre. El titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Juan Ramírez Sunyer, ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investigui el vicepresident actual del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, i els diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó. Com tots tres estan aforats (Aragonès com a membre del Govern de la Generalitat i Jové i Salvadó com a diputats) ha enviat a la sala civil i penal del TSJC una exposició raonada on detalla els indicis de delictes que considera que haurien comès i li demana que es faci càrrec de la investigació. Tots tres ja estaven investigats en aquest jutjat número 13, conegut per les seves investigacions per l'1 d'octubre.
De fet, Jové i Salvador van ser detinguts per ordre judicial el passat 20 de setembre als registres de la conselleria d'Economia. Van quedar en llibertat després de declarar. En el cas d'Aragonès també estava sent investigat pel magistrat Ramírez tot i que encara no ha anat a declarar. La decisió es prendrà al setembre i caldrà donar trasllat primer a la Fiscalia per a què informi. Aragonès, Jové i Salvador eren col·laboradors d'Oriol Junqueras durant l'anterior legislatura, quan la Generalitat estava presidida per Carles Puigdemont.
Segons ha informat el TSJC, la Sala Civil i Penal ja ha rebut l'exposició raonada del jutge d'instrucció (on recull els suposats indicis de delicte), l'ha incoat i ha tornat la ponència sobre l'admissió a la magistrada Maria Eugènia Alegret. Fonts del TSJC confirmen que la decisió no es prendrà fins al setembre, ja que la sala és inhàbil a l'agost. A més, caldrà donar trasllat a la Fiscalia perquè també hi digui la seva.


Multimedia