catalunya
La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, en el Pleno del Ayuntamiento EFE
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
|
Fuente
:
ARXIU

L'oposició exigirà la dimissió de Colau com a responsable de seguretat en una comissió extraordinària

PDeCAT, ERC, PSC i Cs condemnen el "deteriorament" que viu Barcelona, "amb la cronificació del Top Manta i la proliferació dels narcopisos"

0
Lun, 6 Ago 2018

La major part de l'oposició municipal exigirà la dimissió de l'alcaldessa Ada Colau com a responsable de seguretat de la ciutat en una Comissió Extraordinària de Presidència demanada aquest dilluns, dies després de l'agressió d'un venedor ambulant a un turista a plaça Catalunya, que ha provocat una allau de crítiques de tots els grups opositors menys la CUP.
PDeCAT, ERC i Cs han proposat que en el seu lloc es nomeni una persona "de consens i de reconegut prestigi" de l'àmbit polític, encara que no han posat cap nom sobre la taula.
La presidenta de la comissió de presidència, Francina Vila, ha assegurat que el grup de treball es convocarà "el més aviat possible que permeti el reglament", és a dir, en 48 hores.
La petició registrada aquest matí condemna el "deteriorament" que viu Barcelona, "amb la cronificació del Top Manta, la proliferació dels narcopisos, les baralles, la inseguretat, així com l'incivisme en el conjunt de la ciutat".
Les peticions 
"La convocatòria podria celebrar-se a partir de dimecres d'aquesta setmana", ha assenyalat el líder de PP al consistori, Alberto Fernández, en un comunicat. Entre els punts que es tractarien hi hauria, segons el líder popular, la petició de cessament de la alcaldessa Ada Colau com a responsable de Seguretat, que el consistori es personi com a acusació particular contra els manters que van participar en la baralla i que es condemni l'agressió en què es va veure implicat un turista. 
"Quan no han estat els actes d'incivisme de grafiters al metro, hi ha hagut les agressions de manters a la Guàrdia Urbana i turistes, o els problemes de convivència, especialment en barris de Ciutat Vella i la Barceloneta", ha enumerat Fernández. "Colau ha perdut el control de la ciutat", ha ressaltat. Per aquest motiu, en la comissió també es demanaria un augment d'agents dels Mossos i Guàrdia Urbana.


Multimedia