catalunya
Jordi Argelaguet és el director del CEO.
|
Fuente
:
ACN

ERC guanyaria ara les eleccions al Parlament, segons el CEO

Els republicans s’avançarien amb 35-37 escons, seguits de Cs amb 29-30 i JxCat amb 27-29, el PSC n’obtindria 19-21, CatECP i la CUP n'aconseguirien 8-10 i el PPC entre 3 i 4

ACN
0 |
1
Vie, 20 Jul 2018

Sorpasso al CEO. El darrer baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió atribueix a Esquerra Republicana una sobrada victòria en les eleccions al Parlament, passant per davant de Cs i JxCat, que en les darreres enquestes lideraven la intenció de vot.

Així, segons les dades fetes públiques aquest divendres, ERC aconseguiria entre 35 i 37 escons, entre 3 i 5 més dels 32 que té actualment i que els 30-32 que li atorgava l’anterior baròmetre del CEO fet a l’abril passat. En segona posició quedaria Cs, que passaria dels 36 diputats que té ara a obtenir-ne 29-30, quatre menys que els que li assignava la darrera enquesta. A la tercera posició cauria JxCat, que es quedaria amb 27-29, entre cinc i set escons menys que els que té ara i tres menys que al sondeig de l’abril.

Per la seva part, el PSC veu com l’efecte Pedro Sánchez arribant a la Moncloa els atorga una certa recuperació i obtindria 19-21 escons, entre dos i quatre més que els que té ara i sis més que el resultat de l’últim baròmetre. Qui també pujaria molt és la CUP, que passaria dels 4 diputats actuals a tenir-ne 8 i 10, un resultat semblant al de l’última enquesta. CatECP també n'aconseguiria entre 8 i 10 –ara en té 8- i el PPC es quedaria amb un resultat molt semblant a l’actual, tenint entre 3 i 4 diputats.Multimedia