catalunya
Jaume Collboni (PSC), durant el ple de l'Ajuntament de Barcelona.
Jaume Collboni, durant un ple a l'Ajuntament de Barcelona.
|
Fuente
:
ARXIU

Collboni exigeix a Colau explicacions sobre "possibles retallades"

El líder del PSC a Barcelona ha exigit al govern “transparència” i que faciliti un informe sobre el punt exacte en què es troba l’equilibri pressupostari de l'Ajuntament

2
Jue, 12 Jul 2018

El president del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat la "manca de transparència" del govern Colau davant el que els socialistes consideren que serà una retallada de 107 milions d’euros en inversions als barris, un fet que ha estat denunciat per aquest grup polític durant tota la setmana.
Collboni s’ha adreçat a l'alcaldessa demanant-li que convoqui de forma urgent als grups municipals i exposi en quin estat es troben els projectes previstos en el pressupost aprovat fa quatre mesos i quin és l’abast d’aquesta greu crisi. “Ja és hora que comparegui algun responsable del govern municipal a explicar la situació real. La Sra. Colau no pot amagar-se ni un segon més i ha de dir què està passant amb tots els projectes que es podrien veure afectats o que deixarien de fer-se als barris”, ha anunciat Collboni. El PSC Barcelona ha alertat sobre la "greu situació que pateix l’actual pressupost municipal" posat de manifest les xifres publicades al Portal de Transparència del mes de maig, que mostren "una pujada de les despeses i una caiguda dels ingressos", segons expliquen, sobretot en relació a indicadors com l'IBI i les plusvàlues..
Jaume Collboni ha exigit al govern “transparència” i que faciliti un informe sobre el punt exacte en què es troba l’equilibri pressupostari de l’ajuntament: “El que han de fer és no tirar pilotes fora i amagar-se", ha etzibat en relació a la resposta del consistori del passat dilluns que si bé admitia que era cert que hi havia "alguna davallada en alguns ingresos" és perquè “l’Estat ha retallat aportacions i no compensa la caiguda de plusvàlues”.
En aquest sentit, Jaume Collboni ha recordat que el PSC Barcelona ha tingut accés a diferents informacions que exposen que el govern Colau estaria preparant un paquet de retallades en inversions als barris per un total de 107 milions d’euros per als anys 2018 i 2019. “El govern no ha negat que faran retallades, han parlat d’ajustaments del pressupost i reprogramacions; és a dir, el que per tothom són retallades”, ha sentenciat Collboni. 


Multimedia