catalunya
Carles Puigdemont.
|
Fuente
:
ACN / Arxiu

Alemanya només extadita Puigdemont per malversació

El Tribunal de Schleswig-Holstein descarta el delicte de rebel·lió que demanava el jutge Pablo Llarena i Puigdemont ho qualifica de "derrota"

5
Jue, 12 Jul 2018

El Tribunal d'Schleswig-Holstein ha admès extradir a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per un presumpte delicte de malversació de fons públics.

El tribunal alemany, però, ha descartat fer-ho per rebel·lió, ja que no accepta els delictes que Alemanya serien els equivalents, alta traïció i pertorbació de l'ordre públic.

De moment, la justícia alemanya ha decidit mantenir en llibertat Puigdemont. Segons el tribunal, ha de ser la justícia espanyola qui "aclareixi" el presumpte delicte de malversació comès per Puigdemont, perquè és un dels que està a la llista de delictes que preveuen les euroordres.

El propi Puigdemont ha fet servir el tuiter per a dir que ha derrotat "la principal mentida sostinguda per l'Estat" que és la rebel·lió i ha qualificat de "vergonya i injustícia" que els seus consellers segueixen empresonats:

Des de JxCat s'ha destacat que no es modifiquen les mesures cautelars a Puigdemont (llibertat amb comunicació d'on viu i estar a disposició del Tribunal) i que hi ha l'opció de presentar un recurs sobre la decisió del tribunal.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Quim Torra, també ha mostrat la seva satisfacció per la resolució a Alemanya:Multimedia