catalunya
Nicola Sturgeon i Quim Torra a Edimbrug.
|
Fuente
:
ACN

Torra i Sturgeon fixen el referèndum pactat per resoldre el conflicte

El president de la Generalitat assegura que la primera ministra escocessa li ha expressat la "solidaritat del poble d'Escòcia amb Catalunya"

0
Mié, 11 Jul 2018

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, han defensat la celebració d'un referèndum acordat com l'eina per resoldre l'actual conflicte entre Catalunya i Espanya.

Tots dos líders han acordat, en un document que anomenen Declaració d'Edimburg, que calen "solucions pacífiques i democràtiques, basades en el diàleg entre els governs espanyol i català, sempre des del respecte al dret a l'autodeterminació del poble català". Segons ha explicat Torra en declaracions a la premsa després de la reunió, Sturgeon ha expressat la "solidaritat del poble d'Escòcia amb Catalunya, com ja va fer l'1-O". 

"L'autodeterminació, avui, es lliga des d'un profund sentiment de democràcia, respecte als drets civils i llibertats", ha indicat Torra, que ha explicat que tots dos han acordat que Catalunya i Escòcia tenen "objectius comuns". 

Segons el president de la Generalitat, la reunió s'ha fet en un ambient de "gran simpatia", i tots dos líders s'han emplaçat a veure's de nou a Barcelona així que els ho permetin les seves agendes. "Vull agrair a la primera ministra i el poble escocès la seva simpatia per la lluita per la llibertat dels catalans", ha afegit. 

Durant la trobada, el president de la Generalitat ha regalat a Sturgeon el llibre Les Cartes Portolanes de Ramon Pujades. Per la seva banda, la primera ministra escocesa ha donat a Torra un exemplar de Poems and songs del poeta escocès Robert BurnsMultimedia