catalunya
Pla del president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en una compareixença de premsa.
Pla del president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en una compareixença de premsa.
|
Fuente
:
ACN

Collboni denuncia que Colau preveu retallar les inversions en 107 milions d'euros

La formació socialista ha explicat que han tingut accés a un document intern del consistori i demana explicacions a l'executiu presidit per l'alcaldessa

1
Mié, 11 Jul 2018

Nou embat de Collboni contra Colau. El PSC ha denunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de Barcelona preveu retallades en inversions per valor de 107 milions d'euros pels anys 2018 i 2019, és a dir, "una davallada que equival al 30% de la inversió pública en un mandat".

Així ho ha expressat el president de grup municipal socialista, Jaume Collboni, en una compareixença de premsa per respondre a les declaracions del primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, que aquest dimarts va admetre una caiguda en les plusvàlues que podria comportar "reajustaments de calendaris". Basant-se en una "informació interna del consistori", Collboni ha posat de manifest que el descens en la inversió seria de 21 milions d'euros el 2018 i 86 milions més per al 2019. Collboni ha demanat a l'executiu presidit per Ada Colau que doni "una explicació fefaent i clara" i detalli quins equipaments es veuran afectats per les "retallades".

"Hem pogut tenir accés a la informació que corrobora que el govern de la ciutat està preparant un paquet de retallades en inversions per un total de 107 milions d'euros això suposaria una retallada d'un terç de les inversions en escoles bressols, centres civils, tot el que és pedra i transformació urbana", ha detallat. "És un desgavell pressupostari", ha dit el líder socialista. 
"Quatre mesos després d'aprovar els pressupostos s'estan fent hipòtesis d'ingressos i això ens sembla gravíssim", ha apuntat Collboni, que va ja alertar aquest dilluns decalatges entre ingressos i despeses de l'Ajuntament.
Segons la informació a la qual ha tingut accés el PSC, uns dels districtes que més patiran la baixada de les inversions són Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, en el primer cas amb un descens de cinc milions dels sis que pressupostava el Pla Municipal d'Inversions i en el segon amb una caiguda de vuit milions, respecte dels 11 que contemplava el pla inicial.
Collboni ha assegurat que "fa dies" que denuncien que els comptes barcelonins no quadren i s'ha queixat que a la resposta de Pisarello, responsable econòmic del consistori ha estat del "tot insuficient". Per això, el socialista ha demanat a l'alcaldessa que doni una explicació a l'oposició i concreti quines inversions es deixaran de fer "fruit d'aquesta mala previsió i gestió pressupostària". La falta de "claredat" de l'executiu municipal mostra que es comporta "com si els fons públics fossin propietat del govern quan són diners públics que pertanyen a tots els barcelonins", ha reblat.


Multimedia