catalunya
Elsa Artadi, Pere Aragonès i Quim Torra a la reunió del Consell Executiu.
|
Fuente
:
ACN

Artadi confia que la Fiscalia canviï de criteri amb els polítics presos

La portaveu de la Generalitat reitera que l'independentisme no creu que hi hagi ni rebel·lió ni sedició

0
Mar, 10 Jul 2018

El Govern de Quim Torra manté que l'autodeterminació és el final d'un procés negociador amb Pedro Sánchez, però no posa data. Mentre, es confia en un canvi de criteri de la Fiscalia General de l'Estat en les conclusions al sumari pel procés, pel qual hi ha exconsellers a la presó i uns altres vivint a l'estranger.

Elsa Artadi, portaveu del Govern, ha valorat positivament l'actitud de Pedro Sánchez durant la trobada amb Quim Torra a La Moncloa. Ha explicat que el president espanyol va escoltar la referència que Torra va fer dels polítics presos, però ha matisat que no va donar la seva opinió. Així mateix, ha negat que tant ella com Torra coneguin un possible pacte entre alguns advocats defensors amb la Fiscalia per rebaixar les penes dels seus clients.

Torra i l'independentisme es manté en els seus tretze que el diàleg iniciat el dilluns a Madrid haurà de finalitzar amb una negociació, sense posar data. Artadi s'ha felicitat que per primera vegada el Govern espanyol hagi reconegut que el procés independentista és un problema polític que requereix de solucions polítiques, per la qual cosa ara espera saber el projecte del PSOE para Catalunya.

Davant les crítiques de l'independentisme més radical de criticar que Torra hagués abandonat la seva reivindicació independentista, el president ha reiterat que el seu projecte és la república catalana, però ara s'està en una era de negociació, per la qual cosa ha de deixar la unilateralitat en espera.

En aquest nou procés, el vicepresident català, Pere Aragonès, es reunirà el dijous amb la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo. La resta de consellers s'aniran veient els propers dies amb els seus homòlegs espanyols, com la ministra Meritxell Batet amb el conseller Ernest Maragall.

 

Jordi Oliveres és periodista

 


Multimedia