catalunya
Elsa Artadi Pere Aragonès
Elsa Artadi, consellera portaveu, i Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat.
|
Fuente
:
ACN

El Govern demana al Rei un canvi d'actitud cap a Catalunya

El president de la Generalitat dubte en assistir als actes protocol·laris en què estigui present Felip VI

3
Mar, 19 Jun 2018

Elsa Artadi, portaveu del Govern de la Generalitat, ha explicat que el president de la Generalitat, Quim Torra, dubte ara com ara a assistir als actes protocol·laris a Catalunya en els quals el Rei estigui present. Artadi ha exigit una "rectificació" al cap de l'Estat.

Divendres que ve Tarragona inaugura els Jocs del Mediterrani. Pedro Sánchez ja ha confirmat la seva assistència i la del Monarca. Torra, en paraules de Artadi, "encara no ha decidit si assistirà". Artadi ha explicat que "la relació entre la Monarquia i la Generalitat no pot ser la mateixa des del discurs del Rei el 3 d'octubre, quan va prendre part i no va respectar la voluntat del poble de Catalunya".

Artadi no ha volgut especificar què demana en concret a Felipe VI. Això sí, li ha demanat una reflexió. Fins ara, el Rei no ha dit res des del discurs del 3 d'octubre, en el qual va esgrimir la defensa de la Constitució.

La portaveu ha exigit que el Rei manifesti "de forma pública el seu canvi d'opinió" respecte al referèndum de l'1 d'octubre. Felip de Borbó té previst assistir a la inauguració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona el divendres i a la concessió dels premis Princesa de Girona. En aquest últim cas, no es poden celebrar a Girona doncs l'Ajuntament no ha cedit el local. Artadi s'ha mostrat comprensiva davant possibles manifestacions de rebuig a la presència de Felip VI a Catalunya. "La gent té dret a manifestar-se", ha afirmat.

 

Jordi Oliveres és periodista

 


Multimedia