catalunya
Carles Puigdemont durant l'entrevista a TV3.
Carles Puigdemont.
|
Fuente
:
ACN / Arxiu

Investiguen a Puigdemont per prevaricació durant la seva etapa com alcalde

El jutjat ha detectat irregularitats a l'empresa municipal Agissa de Girona

2
Mié, 13 Jun 2018

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont serà investigat per delictes de prevaricació i malversació de cabals públics en el marc de la recerca oberta en el Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona per irregularitats detectades en la gestió de l'empresa d'aigües de Girona, Agissa, entre 1998 i 2013.

El jutge ha requerit informació als ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter.

La imputació de Puigdemont s'emmarca en l'operació que la Guàrdia Civil duu a terme des d'aquest dimecres al matí a la recerca de documentació de l'organisme públic durant el mandat municipal de Puigdemont. El jutge Manuel Marcelo imputa a l'expresident delictes presumptament comesos quan va ser alcalde de Girona entre els anys 2011 i 2016, coincidint amb l'última etapa investigada de gestió de Agissa i abans que fos nomenat president de la Generalitat.

La recerca se centra en la renovació del contracte de subministrament d'aigua a Agissa en 2013, quan Puigdemont era alcalde i malgrat les irregularitats que s'havien detectat amb anterioritat. El cas en qüestió deriva d'una denúncia presentada per la CUP, el 2015, contra directius de Agissa. Entre ells, qui va ser conseller delegat de l'empresa, Narcís Piferrer.

El 19 de setembre de 2017 la Guàrdia Civil, coordinada per la Fiscalia Anticorrupció i per ordre del jutge, ja va dur a terme una altra operació batejada amb el nom de Aquarium durant la qual es van dur a terme altres 15 registres.

Els agents van entrar llavors en les oficines de tres empreses vinculades a l'Ajuntament de Girona. A més de Agissa, la Guàrdia Civil va accedir a les seus de Girona SA i Prodaisa SA, empreses privades relacionades amb Agissa. Girona SA és la propietària del 80% i Prodaisa és filial de la primera. Encara que les primeres diligències de recerca les va obrir la Fiscalia Provincial de Girona, Anticorrupció la va assumir després que l'Agència Tributària realitzés un informe per ordre del jutge del Vendrell, Josep Bosch, que instruïa el finançament il·legal de CDC -l'anomenat cas 3%-, revelant irregularitats en la gestió de Agissa. La instrucció del cas 3% està ara en mans del jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata.Multimedia