catalunya
Agents de la policia espanyola, el 12 de juny del 2018 davant de la seu del CTTI
Agents de la policia espanyola, el 12 de juny del 2018 davant de la seu del CTTI
|
Fuente
:
ACN

Llibertat pel cap del gabinet tècnic d'Economia detingut després de sis hores d'escorcoll

Actuació de la policia per ordres del jutjat 13 de Barcelona al Departament d'Economia, CTTI i Mediapro per l'1-O

0
Mar, 12 Jun 2018

La policia s'ha endut detingut el cap del gabinet tècnic del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Daniel Gimeno, segons han confirmat fonts de la conselleria a l'ACN, en el marc d'una investigació relacionada amb l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. Després de declarar a la comissaria ha quedat en llibertat. Els agents han marxat de la seu del Departament després de més de sis hores de registre, que s'ha limitat a l'ordinador de Gimeno, que hi ha estat present. D'altra banda, la policia ha citat a declarar el director de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), Frederic Udina, que s'ha traslladat a una comissaria i posteriorment ha quedat en llibertat.

A més de la seu del Departament d'Economia, la policia ha registrat també aquest dimarts al matí el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i la seu de la Generalitat on es controlen els certificats d'enviament de correus, a l'edifici Mediapro. Jaume Roures, propietari de Mediapro, ha declarat que la policia no s'ha emportat res de la seva empresa perquè "no hi havia res a emportar".

Servidor a Mediapro

En realitat, els agents han registrat els servidors de l'empresa Mediacloud, que depèn de Mediapro, i que l'Administració Oberta de Catalunya (AOC) de la Generalitat té llogats a l'empresa. Segons ha informat Mediapro a través d'un comunicat, una hora després d'iniciar el registre els agents han abandonat les instal·lacions després de comprovar que no hi havia "cap informació rellevant per a la seva investigació i sense emportar-se cap tipus de material".

Segons el comunicat de Mediapro, la diligència ha resultat "negativa" perquè la policia ha conclòs que no s'ha detectat cap tipus de "connectivitat" entre Mediacloud i l'AOC, i que els servidors de l'empresa no allotgen cap base de dades de l'Administració Oberta de Catalunya.

Mediacloud és una empresa de Mediapro dedicada al lloguer d'espai al núvol a empreses, entitats i institucions públiques i els seus serveis es limiten al lloguer dels espais als servidors. A més, Mediapro assegura que "en cap cas" la policia ha escorcollat dependències ni servidors de l'empresa.

Els escorcolls han estat acordats pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum. En un comunicat, fonts judicials han precisat que aquest jutjat no ha acordat cap detenció.

La portaveu del Govern de la Generalitat, Elsa Artadi, ha vinculat aquest operatiu amb la comunicació de la sentència a Iñaki Urdangarin, de la mateixa manera que ho han fet la resta de portaveus dels partits independentistes.Multimedia