catalunya
Elsa Artadi.
Elsa Artadi.
|
Fuente
:
ACN / Arxiu

Batet-Artadi ja preparen la reunió Sánchez-Torra

La portaveu del govern català explica que ja ha parlat amb la ministra i que la pretensió és parlar de tot quan sigui possible

0
Mar, 12 Jun 2018

Ja s'està preparant la reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra. En la conversa telefònica del passat divendres van arribar a l'acord pel qual Meritxell Batet, la ministra de Política Territorial, i Elsa Artadi, consellera de Presidència, prepararien la trobada amb els assumptes a parlar. Segons ha explicat Artadi, ella i Batet ja han mantingut diversos contactes per preparar la reunió.

Per la Generalitat, no és important ser rebut el primer en La Moncloa. Artadi ha dit que "Torra no és un president autonòmic". Per a la consellera portaveu, "és normal que Sánchez s'entrevisti amb tots els presidents autonòmics", però ha matisat que la disposició al diàleg de la Generalitat "parteix de l'1 d'octubre" i de la "no renuncia al dret a l'autodeterminació".

Així mateix, Artadi ha explicat que el normal seria que els dos presidents no parlessin d'assumptes sectorials, sinó de política. "És més interessant de què es parlarà" que no la prelació de qui va primer a la Moncloa", ha afirmat Artadi.

Recuperació del Diplocat

Així mateix, el Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat avui "paralitzar la liquidació del Diplocat", ordenada pel Govern de Mariano Rajoy en aplicació del 155. Artadi ha assenyalat que el Diplocat recuperarà les seves funcions després de la propera reunió del patronat, presidit per Torra.
Així, se segueix treballant per reprendre l'acció exterior de la Generalitat, que ha estat reconeguda com a constitucional sempre que la Generalitat ho faci des de les seves competències.
El Diplocat té el seu origen en 1982 quan es va crear el Patronat Català Pro-Europa. En 2007 es va transformar en el patronat Catalunya-Món. Des de llavors ha estat l'instrument de la Generalitat per impulsar i promoure les competències en l'exterior. El consell del patronat del Diplocat està format per entitats públiques i privades.

 

Jordi Oliveres és periodista

 


Multimedia