catalunya
Francesc Sànchez CDC
Francesc Sànchez (dreta) a l'entrada de l'Audiència Nacional acompanyat dels seus advocats.
|
Fuente
:
ACN

Sànchez es desvincula del finançament irregular de CDC

Defensa davant el jutge que no s'encarregava de les donacions a Convergència doncs era feina del tresorer del partit

1
Lun, 11 Jun 2018

El responsable de l'àrea econòmica i jurídica de CDC, Francesc Sànchez, ha sortit "tranquil i satisfet" de declarar davant el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata pel cas 3%, que investiga el pressumpte finançament irregular de Convergència Democràtica a canvi d'adjudicacions d'obra pública.

Sànchez ha assegurat que no gestionava les donacions al partit, que no eren la seva "responsabilitat" i que se n'encarregava el tresorer, Andreu Viloca (també investigat a la causa). "Ho portava l'administrador del partit que crec que ho ha fet de manera impecable", ha manifestat. Sànchez diu que la seva funció era d'assessoria jurídica i de comunicació i que només sabia "els números generals" del partit.

Segons ha explicat, el jutge s'ha interessat molt per l'estructura general de Convergència i pel repartiment de funcions. Segons fonts presents a la declaració, ha negat haver intercedit a favor d'empresaris per aconseguir adjudicacions i afirma que, en el cas de Josep Manel Bassols, l'empresari el va anar a trobar perquè "tenia un interès polític" i volia també un càrrec per a la seva dona, Núria Bassols. Multimedia