catalunya
Josep Borrell i Meritxell Batet
Josep Borrell i Metitxell Batet comparteixen govern.
|
Fuente
:
ACN

Borrell: "Catalunya està a la vora d'un enfrontament civil"

El ministre demana que l'oposició col·labori amb l'executiu per la governabilitat d'Espanya

J. O.
0 |
6
Lun, 11 Jun 2018

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha demanat aquest diumenge a l'oposició que deixi de "buscar tres potes al gat" i que col·labori amb el govern espanyol perquè, segons ell, Catalunya "està a la vora d'un enfrontament civil".

Borrell s'ha expressat així en una entrevista a La Sexta, en la què també ha obert la porta a recuperar alguns dels articles de l'Estatut que van ser declarats nuls. "Això requereix la participació de totes les forces polítiques", ha assenyalat.

Així mateix, Borrell ha matisat que quan va parlar de desinfectar, es referia a les ferides a Catalunya, i no pas als catalans independentistes.

Malgrat ser el responsable d'Exteriors, Borrell va parlar força de Catalunya durant l'entrevista amb Ana Pastor. Així mateix, es va mostrar partidari que Oriol Junqueras i els altres polítics catalans empresonats quedin en llibertat i puguin participar de la vida política. Aquesta opinió és molt similar a l'expressada també per Meritxell Batet, la ministre de Política Territorial y dirigent del PSC, qui s'ha mostrat en eles seves primeres intervencions favorable a un acostament a presons catalanes com un primer pas de destensió.Multimedia