catalunya
QuimTorra i Damià Calvet.
El president de la Generalitat, Quim Torra, escolta atentament el conseller de Territori, Damià Calvet.
|
Fuente
:
ACN

Un condemnat per frau, cap de gabinet del conseller de Territori

Xavier Reinaldos va portar a la fallida la societat Celler Cooperatiu de Vilafranca de la qual va ser gerent

96
Mié, 6 Jun 2018

El cap de gabinet de Damià Calvet, conseller de Territori, va ser condemnat per "administració fraudulenta" per la seva actuació com a gerent en la cooperativa Celler Cooperatiu de Vilafranca del Penedès. Xavier Reinaldos no va haver d'ingressar a la presó, ja que la condemna va ser de sis mesos de presó i mig any d'inhabiltació i al pagament de 150.000 euros, segons informa El Mundo.

Reinaldos va ser gerent d'aquesta cooperativa durant els anys noranta. El 2006, no obstant això, va ser acomiadat pels socis i denunciat per set d'ells en descobrir-se que havia generat la fallida de la sociedad. En el judici, la Fiscalia va arribar a demanar cinc anys de presó, però al juliol de 2017 Reinaldos es va conformar amb un delicte pel "ús indegut de les seves facultats en perjudici de la societat", per la qual cosa al final únicament va ser condemnat a sis mesos.

Reinaldos va ser regidor de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Rubí i sempre ha tingut la confiança del seu partit, malgrat la imputació i posterior condemna. En el segon mandat d'Artur Mas, Felip Puig el va col·locar d'adjunt al cap del seu gabinet. Amb Carles Puigdemont ja a la presidència, Reinaldos va ser enviat a l'Agència Catalana de Residus, amb Josep Rull de conseller.

Reinaldos segueix sent president de la federació del PDeCAT a la comarca del Vallès Occidental-Terrassa, a la qual pertany l'exconseller Josep Rull, empresonat a Estremera.



Multimedia