catalunya
Sixte Cambra és el president de Port de Barcelona.
Sixte Cambra és el president de Port de Barcelona.
|
Fuente
:
ACN / Arxiu

L'Audiència Nacional cita a declarar 23 investigats en el 'cas 3%'

El jutge crida Sixte Cambra, Francesc Sànchez, Antoni Vives i Constatí Serrallonga, entre d'altres pel suposat finançament irregular de CDC amb adjudicacions públiques

2
Vie, 25 Mayo 2018

El magistrat de l'Audiència Nacional José de la Mata ha citat a declarar 23 persones en qualitat d'investigades pel cas 3% de suposat finançament irregular de CDC a través d'adjudicacions d'obres i serveis públics.

Entre les persones citades hi ha el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, l'extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Antoni Vives, l'exgerent municipal de l'empresa municipal BIMSA Constantí Serrallonga i l'exresponsable de règim intern i advocat de CDC Francesc Sànchez. També ha citat altres càrrecs de Convergència i empresaris. El jutge considera que van contribuir a "posar en marxa una estructura per finançar il·legalment el partit" mitjançant donacions a fundacions vinculades a CDC, com CatDem i Forum Barcelona, "alterant tot tipus de concursos públics". Les citacions estan fixades entre l'11 i el 22 de juny.

José de la Mata va assumir la causa que fins ara instruïa el jutge d'instrucció número 1 del Vendrell i aquestes citacions són les primeres diligències que practica. De fet, aquests investigats seran el primer cop que declaren al jutjat i encara no havien estat informats de les imputacions que se'ls atribueixen.

La causa està oberta per delictes de prevaricació, suborn, alteració de preus en concursos i subhastes públiques, malversació de fons públics, frau contra l'administració, blanqueig de capitals, finançament il·legal de partit polític, falsedat en documents mercantils i tràfic d'influències.

Entre les persones investigades que cita el jutge de la Mata es troben Xavier Sánchez, exresponsable econòmic i jurídic de CDC; Anna Dolors Benítez, cap econòmica financera de CDC; i Carles del Pozo Cerdà, gerent i coordinador de l'àrea econòmica de CDC. A més, diversos alts càrrecs de l'empresa pública municipal BIMSA, o la directora de contractació i fiances de Infraestructures.cat, Pilar Matesanz, el president del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Barcelona durant dos dels concursos investigats, Sixte Cambra, així com l'exvicepresident de l'Autoritat Portuària del Port de Barcelona, extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i expresident de BIMSA, Antoni Vives. Altres citats a declarar són José María Zaragoza de Pedro, Pedro del Llano Vivancos, Ramon Anglada, Antoni Garcia Bragado i Jordi Duran Vall-llosera, a més de Constantí Serrallonga, director general de la Fira de Barcelona i exgerent de l'Ajuntament de Barcelona en l'època de Trias.Multimedia