catalunya
Imatge dels tres regidors socialistes a l'Ajuntament de Badalona en roda de premsa aquest 25 de maig de 2018.
|
Fuente
:
ACN

El PSC de Badalona consultarà a la militància si lidera una moció de censura contra Sabater

La pregunta i la data de la consulta s'anunciarà en els pròxims dies, amb el beneplàcit del PP i Ciutadans

0
Vie, 25 Mayo 2018

La militància del PSC de Badalona decidirà en una consulta interna si la formació ha de liderar amb PP i Cs la moció de censura per fer fora Dolors Sabater de l'alcaldia.
Així ho ha anunciat aquest divendres el líder dels socialistes a Badalona, Àlex Pastor, que ha afegit que la data i la pregunta de la consulta "es decidiran en els pròxims dies" un cop la direcció nacional del partit autoritzi la consulta.
"Volem una consulta sincera on tothom es pugui expressar lliurement", ha destacat. La decisió de consultar a les bases es va prendre ahir dijous al vespre en un assemblea a la que van assistir prop de 180 militants del partit que "van avalar tots els passos fets fins ara" pel grup municipal.
Pastor ha reiterat que Sabater "està incapacitada per seguir governant" i que és necessari un canvi urgent perquè "la situació actual no es pot aguantar més" i la ciutat no es pot permetre perdre l'any que queda fins les pròximes municipals. A la consulta estan cridats el mig miler de militants de la formació a Badalona.
Àlex Pastor deixat clar al llarg de la roda de premsa que si s'ha arribat al punt actual és perquè Dolors Sabater ha incomplert sistemàticament els acords assolits amb el PSC el 2015 i perquè, contràriament al que li van recomanar els seus socis de govern, va preferir sotmetre's a una moció de confiança abans que complir amb el pactat. "Entre ciutat i procés Sabater ha escollit procés i nosaltres, per coherència i per l'interès comú, hem proposat un canvi", ha afegit.
El líder socialista ha insistit que al canvi que proposen i que volen liderar s'hi pot sumar tothom sempre que respecti el pla de xoc que han presentat per treure la ciutat de la paràlisi en la que es troba actualment. En aquest sentit, tot i lamentar que es van assabentar per la premsa, ha celebrat que Xavier Garcia Albiol estigui disposat a no liderar la moció de censura i cedir al PSC els seus 10 regidors sense condicions perquè això demostra que "ha entès que el seu temps ha passat i que la ciutat ha de ser liderada pels que han de construir ponts". 
Sobre el fet que l'anunci de la consulta hagi coincidit amb la presentació de la moció de cesura contra del PSOE contra Mariano Rajoy al Congrés dels Diputats, Pastor ha desvinculat tots dos processos assegurant que "es farà el que decideixi la militància de Badalona" i que en cap cas obeiran ordres de la direcció nacional. 
Tot i l'anunci de la consulta, Àlex Pastor ha assenyalat que la comissió tècnica formada per PSC, PP i Cs, que es reuneix aquest divendres a la tarda, seguirà treballant amb normalitat per consensuar el programa i el full de ruta a seguir en cas que es presenti la moció de censura i s'articuli un govern alternatiu. 
La consulta a la militància s'haurà de fer abans del 7 de juny que es quan expira el termini presentar la moció de censura contra l'alcaldessa Dolors Sabater. Si la consulta a la militància aposta pel no a la moció o els tres grups no es poden d'acord els comptes municipals per a l'any en curs quedaran prorrogats de manera automàtica i Sabater continuarà en el càrrec.


Multimedia