catalunya
Quim Torra.
Quim Torra, president de la Generalitat.
|
Fuente
:
ACN

Torra impulsa mesures legals contra l'Estat per bloquejar el nou Govern

El president demana un informe a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat i ajorna la presa de possessió fins a conèixer el seu contingut

3
Mié, 23 Mayo 2018

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest matí un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat "per trobar la via de publicació del decret de nomenament en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC)", segons ha informat el Govern català a través d'un comunicat.

Abans de prendre una decisió, Torra vol saber què opcions hi ha per permetre la publicació del decret i fer possible la presa de possessió dels consellers.

En el comunicat, Torra es lamenta que el Govern de Mariano Rajoy no hagi donat cap resposta a la carta enviada pel secretari del Govern, Víctor Cullell, en la qual es demanava la justificació de la negativa de l'Estat a publicar el decret de nomenaments en el DOGC. Cal recordar que el termini donat en l'Estat per rebre aquestes explicacions era al llarg del dia d'ahir, atès que la presa de possessió estava prevista per avui dimecres, dia 23 de maig, però ha quedat ajornada fins a conèixer el contingut del dictamen.

Així mateix, el president de la Generalitat ha demanat que s'estudiïn les mesures legals que es poden emprendre contra el Govern espanyol, donat el fet que la publicació del decret de nomenaments del Govern en el DOGC és "un acte degut que no hauria de patir cap interferència".

El president recorda, en la nota, que els drets polítics de totes les persones designades per formar part del Govern estan intactes, i, per tant, no hi ha cap motiu que justifiqui que no puguin prendre possessió de la seva responsabilitat. "El poble de Catalunya, íntegrament, té dret a tenir un Govern. Només l'acció de l'Estat impedeix la formació del Govern i, per tant, perllonga la vigència de l'aplicació de l'article 155 i la consegüent suspensió de l'autogovern del país", afirma Torra.

El Govern espanyol, per la seva banda, s'escuda en l'auto del jutge Pablo Llarena, que impedeix l'assistència de Jordi Turull i Josep Rull al no concedir la llibertat per a tots dos consellers designats.

 

Jordi Oliveres és periodista

 


Multimedia