catalunya
Els dos regidors de la CUP del Ripollès que no han entrat als jutjats de Ripoll aquest 26 d'abril del 2018
Els dos regidors de la CUP del Ripollès que no han entrat als jutjats de Ripoll aquest 26 d'abril del 2018
|
Fuente
:
ACN

Els Mossos detenen els dos regidors de la CUP investigats pel tall del Coll d'Ares per portar-los al jutjat a declarar

El CDR convoca una concentració de suport a Mariona Baraldés i Santi Llagostera davant l'edifici

2
Jue, 17 Mayo 2018

Els Mossos d'Esquadra han detingut els dos regidors de la CUP investigats pel tall del Coll d'Ares durant la vaga general del 8-N per portar-los a declarar.

Ho fan després que el Jutjat d'Instrucció 1 de Ripoll ho ordenés aquest dimecres, ja que els dos regidors, Mariona Baraldés i Santi Llagostera, van desobeir les dues citacions que els hi havien arribat.

El primer dia en què el jutjat els va citar, el 26 d'abril, els regidors van quedar-se a les portes de l'edifici, on hi havia unes 350 persones concentrades per donar-los suport. Aquell dia, van defensar que la protesta era "legítima" i que volien seguir fent "desobediència pacífica".

El jutjat els va tornar a citar per al 8 de maig, però aquell dia tampoc es van presentar.

Se'ls investiga per un delicte de desordres públics. A la causa també hi ha investigades les alcaldesses de Vallfogona i Pardines, Carme Freixa (ERC) i Núria Pérez (IdP), i el regidor de Ripoll Roger Bosch (ERC). Ells sí que van entrar als jutjats el 26 d'abril, però es van negar a declarar. Després de conèixer la detenció dels dos regidors cupaires, el CDR del Ripollès ha convocat una concentració de suport a Baraldés i Llagostera a les portes dels jutjats.Multimedia