catalunya
Representants del MUCE en la roda de premsa
Representants del MUCE en la roda de premsa
|
Fuente
:
ACN

La comunitat educativa fa front comú contra la ''criminalització'' i la ''instrumentalització'' de l'escola catalana

Sindicats, AMPAs i entitats del sector educatiu convoquen una manifestació unitària el 10 de juny a Barcelona

ACN/A.R.
0 |
0
Mié, 16 Mayo 2018

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que agrupa AMPAs, sindicats i entitats del sector educatiu, han volgut mostrar aquest dimecres el seu suport als professors i docents encausats i assenyalats fent un front comú contra el què consideren una ''criminalització'' de l'escola catalana i una ''instrumentalització i és partidista'' de l'activitat educativa.
Amb el lema ''Deixeu l'educació en pau. Volem educar en llibertat'', el MUCE ha demanat preservar l'escola com un espai de ''convivència i cohesió'' i ha denunciat situacions d'autocensura a les escoles per part de docents que volen evitar conflictes.
La comunitat educativa ha organitzat diverses mobilitzacions, com ara concentracions el 23 de maig a les delegacions del govern espanyol, un acte a Sant Andreu de la Barca el 3 de juny, i una manifestació unitària a Barcelona, el 10 de juny.
Amb el calendari de mobilitzacions, el MUCE vol donar suport a tota la professió docent del país però en especial als casos judicialitzats de Sant Andreu de la Barca i la Seu d'Urgell, i als 500 docents i altres professionals de l'educació ''amenaçats'' pel delegat del govern espanyol Enric Millo, uns suports que comencen a arribar, segons han explicat aquest dimecres, d'arreu de l'estat espanyol, tan d'entitats com de particulars. 
Així, el MUCE ha consensuat un manifest on es demana que es deixi ''l'educació en pau'' i es reclama ''llibertat'' per educar. Per això, les entitats signants del text volem posar en valor la tasca educativa desenvolupada pels docents en un context social i polític de gran complexitat. Defensen que a l'escola ''s'ha de poder parlar de tot '' i ''s'ha de parlar de tot'', sempre que es preservi el respecte a tots els alumnes. 
El MUCE també ha volgut fer una crítica a la instrumentalització mediàtica de la situació, i ha posat d'exemple la publicació dels noms i les imatges dels professors denunciats de Sant Andreu de la Barca, perquè són factors que ''no contribueixen a normalitzar la situació''. 
Des del MUCE s'ha recordat que el sistema educatiu té mecanismes per garantir la resolució de conflictes a les aules, amb la mediació, l'escola i el mateix departament, abans d'acudir a la justícia. En aquest sentit, Maria Pinós, d'UGT, s'ha mostrat convençuda que ''no hi ha cap docent que hagi perdut l'oremus'' i que per tant, actua dins els marcs legals establerts. Per Pinós, el cas d'El Palau ha estat ''el rovell de l'ou'' però creu que la situació s'està estenent ''com una taca d'oli''. 
Per últim, la comunitat educativa demana centrar els esforços en resoldre els ''problemes reals'' de l'educació, com pot ser el que consideren un ''infrafinançament'', el tancament de grups, la planificació del Departament pel que fa a les plantilles de professorat, o l'increment de les taxes universitàries. 


Multimedia