catalunya
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el seu discurs.
Quim Torra, durant el debat d'investidura.
|
Fuente
:
ACN

Estaran els consellers cessats en el Govern de Torra?

Malgrat la voluntat del president, els representants d'ERC ja han renunciat i els de JxCat estan meditant-ho al costat dels seus advocats

1
Mié, 16 Mayo 2018

El president de la Generalitat, Quim Torra, serà l'encarregat d'anunciar el seu Consell Executiu res més prengui possessió. A pesar que ha mostrat la seva disposició a "restituir" a tots els consellers cessats per Mariano Rajoy en aplicació del 155, ja s'ha trobat amb que els representants d'ERC han declinat l'oferta. Solament Toni Comín estaria predisposat, encara que des del seu partit, ERC, es prefereix que el conseller sigui efectiu i no simbòlic.

D'altra banda, Jordi Turull i Josep Rull, tots dos empresonats en Estremera, i Lluís Puig, a Bèlgica, haurien mostrat la seva predisposició, però en aquests moments ho estan valorant al costat dels seus representants legals, que consideren que formar part de la llista de consellers, encara que sigui simbòlic, els podria perjudicar en la seva defensa davant el Tribunal Suprem.

Segons expliquen algunes fonts, seria possible que Torra faci un gest simbòlic cap als consellers cessats i que, al final, no estiguin en el llistat definitiu. Alhora, seria una mostra de voluntat de rebaixar la tensió amb el Govern. Per a això, serien els mateixos exconsellers els que farien públic que són ells el que renuncien.

De moment, només seria segur que les diputades al Congrés per ERC Ester Capella i Teresa Jordà deixaran el seu escó per formar part del Govern de Torra. Així mateix, tots donen per cert que Elsa Artadi, de plena confiança de Carles Puigdemont, també tindrà un paper important. De la resta de noms, les travesses donen de dues a tres per cada departament. JxCat i ERC encara estan ultimat l'estructura i ambdues formacions han explicitat que volen un govern paritari i que sigui efectiu des del primer moment.Multimedia