catalunya
Lluís Puig, Antoni Comín i Meritxell Serret.
Lluís Puig, Antoni Comín i Meritxell Serret després de conèixer la decisió del tribunal belga.
|
Fuente
:
ACN

Bèlgica rebutja l'extradició de Comín, Serret i Puig per "irregularitats" en l'euroordre

El jutge belga ha assenyalat "errors" en la petició d'extradició emesa pel Tribunal Suprem i l'ha desestimat

1
Mié, 16 Mayo 2018

Bèlgica ha rebutjat aquest dimecres l'euroordre d'extradició contra els consellers destituïts Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. El jutge ha considerat que la petició d'extradició emesa pel Tribunal Suprem té "irregularitats" i l'ha desestimat.

"El jutge ha decidit que l'euroordre no s'executarà, ha sigut rebutjada per la justícia belga perquè es considera, com havíem proposat des de la defensa, que no compleix amb els requisits de forma que la norma preveu, és una euroordre irregular", ha indicat Toni Comín, que ha advertit que la decisió "ferma" del tribunal "posa de manifest que s'abusa del codi penal per perseguir polítics".

"És el moment que s'acabi amb aquest abús", ha dit el conseller destituït. "Demanem que s'acabi la judicialització de la política, volem la llibertat dels nostres companys, que es resolgui políticament aquet conflicte, per la via democràtica i pacífica", ha assegurat per la seva part l'exconsellera Serret. Multimedia