catalunya
Mariano Rajoy y Pedro Sánchez a La Moncloa.
Mariano Rajoy y Pedro Sánchez a La Moncloa.
|
Fuente
:
LA MONCLOA

Rajoy i Sánchez acorden una resposta "proporcional i pactada"

Després de la investidura de Torra, els dos líders polítics han mantingut una reunió per abordar els nous escenaris a Catalunya

1
Mar, 15 Mayo 2018

La reunió que han mantingut avui en el Palau de la Moncloa el president del Govern, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, per analitzar el nou escenari que s'obre a Catalunya després de la investidura de Quim Torra, ha conclòs cap a les 10:20 hores, després de 45 minuts de trobada.

Abans de la trobada, el PSOE ja va avançar que Sánchez tenia intenció de mantenir el seu suport al Govern davant qualsevol il·legalitat que pugui repetir-se a Catalunya en aquesta nova etapa, encara que al mateix temps la seva intenció era reclamar a Rajoy que engegui alguna "resposta política" davant el repte independentista.

Després de la investidura de Torra ahir en el Parlament, el president del Govern va oferir "enteniment" i "concòrdia" al nou president català però li va avisar que garantirà que a tot moment es compleixi la llei i la Constitució.

Mariano Rajoy i Pedro Sánchez han mantingut una reunió aquest dimarts en Moncloa amb motiu dels nous escenaris que s'obren després de la investidura de Quim Torra com president de la Generalitat. La trobada ha durat entorn dels 45 minuts

Després de la reunió, tant Sánchez com Rajoy han compartit a través de Twitter les seves impressions sobre la reunió i han informat dels acords als quals han arribat. El president del Govern ha demanat "diàleg i sentit d'Estat per seguir defensant els drets de tots els espanyols".

Per la seva banda, Pedro Sánchez ha informat que s'ha reunit amb el president del Govern "per abordar la situació a Catalunya". El líder del PSOE rebutja "per complet" l'ideari "xenòfob" de Torra. Assegura que "cal estar vigilants" i expressa que el PSOE "sempre estarà en la defensa de la legalitat constitucional".

Una resposta pactada

Rajoy i Sánchez han acordat "oferir una resposta pactada i proporcional" al desafiament que planteja el nou president i tots els escenaris possibles. A través d'un comunicat conjunt, el Govern i el PSOE coincideixen que és necessari "reforçar el seu acord polític per a la defensa de l'ordre constitucional" i davant els socis europeus.

"Donada la situació creada amb la investidura del nou president, el seu discurs polític frentista i el caràcter xenòfob de les seves manifestacions públiques, el Partit Popular i el Partit Socialista s'han compromès a oferir una resposta pactada i proporcional", esgrimeix el comunicat.

Tant Sánchez com Rajoy sostenen que ha de rebutjar-se "qualsevol intent d'engegar estructures polítiques diferents a les úniques vàlides", que es corresponen amb la Constitució i Estatut d'Autonomia de Catalunya.

El comunicat assenyala que Govern i PSOE han acordat "que la vigilància en el compliment de la legalitat es faci extensiva als recursos públics que conformen el pressupost de la Gerenalitat" amb la finalitat de "garantir que es destinin al compliment de les finalitats d'interès general" pels quals estan previstos.Multimedia