catalunya
Jaume Baulenas a la cuina, l'ideòleg del sistema de carmanyoles i xef de Pepeta Vilaró.
|
Fuente
:
ACN

Menús calents a domicili per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda a Osona

L'empresa Pepeta Vilaró també presta uns moments d'acompanyament a les persones d'edat avançada, ja que moltes d'elles viuen soles

4
Mar, 15 Mayo 2018

Menús calents a domicili per a gent gran, però també per a persones amb mobilitat reduïda. Un grup d'emprenedors de la comarca d'Osona ha identificat una oportunitat de negoci en un dels sectors que cada dia requerirà de més serveis, el de les persones envellides.
La proposta que fa Pepeta Vilaró és precisament fer arribar menús saludables per a persones d'edat avançada i també per aquelles que tenen mobilitat reduïda.
L'empresa garanteix que els aliments mantenen una temperatura de 65 graus fins al moment en què l'usuari decideix que ha arribat l'hora de dinar i això és possible gràcies a un sistema exclusiu de neveres que manté les carmanyoles a aquesta temperatura.
Un dels socis, Santi Pons, ha explicat que el servei proposa una atenció "de qualitat", ja que a banda de l'entrega del menjar també es fa una tasca d'acompanyament per interessar-se per com es troba l'usuari.
Pepeta Vilaró acaba d'arrencar amb una quinzena d'usuaris a Osona i espera arribar al centenar quan s'acabi l'any. A llarg termini, també preveuen fer el salt a altres comarques veïnes com el Moianès o el Ripollès.
La Carme Valldoriola, des que va enviudar, li va caure el món a sobre, i molts dies no tenia gana ni menjava, "o menjava qualsevol cosa, una mica de pa", segons ha explicat. Amb el marit ja malalt, anava molt de bòlit, "ell feia règim i li havia de fer un plat especial i jo me'n feia un altre". Quan va veure l'opció que li oferia Pepeta Vilaró, no s'ho va pensar dues vegades i va contractar-los. A banda que el menjar que li fan cada dia li agrada molt, "ara tinc els matins per a mi i m'he relaxat", ha explicat, "tinc temps per anar a la biblioteca també". "Quan em llevo surto a caminar i després vaig a la cafeteria a esmorzar, no m'haig de preocupar d'anar a comprar", ha afegit. 
El menjar és variat, amb menús fets per un nutricionista, i sempre s'envia un primer plat i un segon amb carmanyoles que es reutilitzen. L'endemà, quan la repartidora arriba amb la nova comanda, s'endú les carmanyoles antigues. La Carme està molt contenta amb els menús que va rebent, "menar variat, calent i al punt de sal". "A vegades trobo que hi ha molt menjar i me'n queda una mica pel sopar", ha afegit.
Bosses innovadores
Santi Pons ha explicat que el servei, que es presta de dilluns a diumenge comptant també els dies festius, garanteix la qualitat i la temperatura dels menús, gràcies a un sistema innovador de bosses termoelèctriques que mantenen el menjar a una temperatura de 65 graus, cosa que permet preservar la cadena de calor. Les bosses es lliuren als usuaris i aquests les endollen a la corrent. En el moment en què volen fer l'àpat només l'han de desconnectar i posar-se menjar. Com que la tecnologia permet mantenir l'aliment calent en òptimes condicions, tant li fa si l'usuari vol dinar a la 1 com a les 3 de la tarda. 
Els menús tenen un cost de 52 euros setmanals, elaborats amb productes de proximitat i cuina casolana. La programació elaborada pel nutricionista permet cobrir un cicle de cinc setmanes amb plats sense repetir-se, ha explicat Pons. 


Multimedia